Lazac fóliában

Étkezés
Lazac fóliában
Fogyasszatok több halat az egészséges táplálkozás jegyében. Receptünk segít egyszerűen, kevés zsiradékkal elkészíteni.

Ha egy pofonegyszerű halas receptre van szükséged, megtaláltad! Amellett, hogy gyorsan, és egyszerűen elkészül, van még 2 óriási előnye:

  • elkészítéséhez szinte nem is kell olajat használni
  • A halfogyasztás köztudottan a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos eleme, és sajnos mi magyarok bizony nem eszünk elég halat. Ami azért is baj, mert amellett, hogy remek fehérjeforrás, a hal gazdag omega-3-zsírsavakban, amelyek szív-érrendszert védő, immunrendszert erősítő, gyulladáscsökkentő hatásúak. 

Szóval, ha nem akarsz sokáig a tűzhely mellett állni, és klassz halas receptre vágysz minimális zsiradék hozzáadásával, próbáld ki az alufóliában sült lazacot!

Lazac fóliában

Lazac fóliában

Elkészítés

  1. A lazac szeleteket egyesével helyezd alufóliára, 2-3 pár csepp olajjal kend be őket. 
  2. Tegyél friss fűszernövényt - pl. kaprot -, és egy vékony szelet citromot a halszeletek tetejére.
  3. Egyesével csomagold be a halszeleteket alufóliába,
  4. és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. Fantasztikusan omlós, szaftos marad így a hal.