Uborka szendvics

Lecsó egy kicsit másképp

Laktató ebéd zöldségekből

Zöldségekből készítenél valami finomat, de nincs ötleted, hogy mit főzz? Mutatunk valami igazán zöldségeset!

Krumplis cékla főzelék zöldségfasírttal

 

Hozzávalók (4 adag)

Főzelékhez
4-5 db közepes cékla
5 db krumpli
6 dl víz
1 Maggi Tyúkhúsleves kocka
só, bors ízlés szerint
2 dl natúr joghurt
1 ek étkezési keményítő
1 ek citromlé

 

Fasírthoz
1 kis fej káposzta
30 dkg főtt rizs
2 db tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
só, bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
zsemlemorzsa

 

  1. A céklákat alaposan tisztítsd meg, kend be őket (héjastul) egy kevés olívaolajjal, egyesével csomagold őket alufóliába, és 210 fokos sütőben süsd kb. 50-60 percig, míg megpuhulnak (ezt tűpróbával tesztelheted).
  2. Közben készítsd el a zöldségfasírtot így: Az apróra vágott zöldségeket keverd össze a többi hozzávalóval, formálj belőlük lapos gombócokat, forgasd meg őket zsemlemorzsában, majd forró olajban süsd őket készre. Ha nem vagy híve az olajban sütésnek, sütőpapíron, kevés olajjal meglocsolva, sütőben is kisütheted a fasírtot.
  3. Mikor a cékla megsült, 6 dl forró vízbe tedd bele a Maggi Tyúkhúsleves kockát, és a meghámozott, felkockázott krumplit.
  4. Mikor a krumpli megfőtt, add hozzá a meghámozott, felkockázott sült céklát.
  5. A joghurtot keverd ki a keményítővel és 1-2 dl főzővízzel, majd öntsd vissza a zöldségekhez, alaposan keverd el, és főzd még pár percig, hogy a főzelék besűrűsödjön.
  6. Add hozzá a citromlevet, sózd, borsozd ízlés szerint.
  7. Zöldségfasírttal tálald.

 

Nestlé tippünk
Ha egy finom levesre is vágynál mellé, de már nem akarsz túl sokat főzőcskézni, próbáld ki a Maggi krémleveseit, melyek tartósítószer nélkül, olyan alapanyagokból készülnek, melyek akár a te konyhádban is megtalálhatók.