Nyári kávé tippek

Tippek jegeskávé készítéshez

Különleges kávés italok minden időre

Íncsiklandó kávékülönlegességeket készíthetsz egyszerűen, percek alatt otthon is. Próbáld ki receptjeinket, és élvezd a forró kávé kényeztetését.

A kávé mindenki számára mást jelent. Egyesek el sem tudják indítani a napot a reggeli üzemanyag nélkül, mások inkább az íze miatt isszák. Abban azonban mindenki egyetért, hogy egy bögre, gőzölgő kávé maga a megtestesült kényeztetés. 

 

Tudtad?
Az instant kávé 100%-ban valódi kávébabból – Arabica és/vagy Robusta fajtákból – készül. A különbség az otthon főzött kávéhoz képest pusztán annyi, hogy az instant kávét már előre lefőzték, majd kiszárították.
Az instant kávé színtiszta kávé, amely a magas nyomású technológiának köszönhetően kiváló minőségű.


Bécsi kávé - Igazi kávéházi klasszikus 

Hozzávalók
100 g BOCI étcsokoládé
4 ek tejszín
4 ek tej
500 ml erős kávé Nescafé Crema-ból
tejszínhab
fahéj vagy kakaó a díszítéshez
 

  1. A csokoládét serpenyőben óvatosan olvaszd fel, majd keverd össze a tejszín és tej keverékével. 
  2. Lassan öntsd hozzá a forró kávét, és keverd habosra. 
  3. Tálaláskor tegyél tejszínhabot a tetejére és szórd meg egy kis kakaóval vagy fahéjjal.
     

Narancsos kávé

Hozzávalók
4 ek narancslé
1 narancs reszelt héja
500 ml erős kávé Nescafé Classic-ból
 
A narancslét, a reszelt narancshéjat és a kávét egy edényben főzd össze, majd szűrés után tálald. 

 
Chilis kávé

Sokan nem tudják, de a chili nemcsak a csokinak áll jól, hanem kávéban is fantasztikus. Különleges íze mellett még intenzívebben átmelegít, mint egy „sima” forró kávé.

  • Ha őrölt kávéból főzöd a kávét, egy csipet chilit tegyél a kávéfőzőbe a darált kávéval keverve, és úgy főzd le.
  • Ha Nescafét használsz, a kávéba tegyél egy kevés darált chilit, és forrázd le vízzel. 

 

Óvatosan bánj a chilivel, a kávé akkor lesz finom, ha csak épp egy kicsit pikáns. 
Egy kis tej vagy tejszín is jót tesz neki.