Variációk csemegekukoricára

Hogyan főzz kukoricát?

Köszöntsd a tavaszt ezzel a fantasztikus salátával!

Csupa frissesség, szín, vidámság. Ez a petrezselyemsaláta a tavaszi menü kötelező eleme.

Persze nem csak tavasszal eheted! Nagy melegben hűsítő fogás akár uzsonnára is. Húsok, halak, grillezett sajt mellé szuper köret, de olajos magvakkal felturbózva, egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal magában is megállja a helyét. Eredeti neve egyébként tabbouleh, és Libanonból származik. És 10 perc alatt kész (ha sietsz, akkor 5 perc is elég)


Frissítő petrezselyem saláta

Hozzávalók (4 személyre)
8 csokor petrezselyem
3 paradicsom
3-4 szál újhagyma apróra vágva
2-3 ek bulgur
2 ek olívaolaj
1 citrom leve
 

  1. A petrezselymet és a hagymát vágd apróra, a paradicsomot szeld nagyon kis kockákra. 
  2. Közben a bulgurra önts kétszeres mennyiségű forró, sós vizet. Ha magába szívta a vizet, és megpuhult, add a zöldségekhez. 
  3. Sózd, borsozd, majd citromlével locsold meg annyira, hogy kellemesen savanykás legyen az eredmény. 
  4. Öntsd rá az olívaolajat, keverd össze, és pihentesd 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek.
     
Nagyon finom gránátalma magokkal megszórva, de ha szereted az izgalmas ízeket, tehetsz rá nyáron például egy pár szem ribizlit. Kifejezetten jól állnak ennek a salátának az olajos magok is, pirított siót, mogyoróót, fenyőmagot is szórhatsz rá.

 

Nestlé tippünk
Ha könnyű vacsorát szeretnél összedobni 10 perc alatt, edd ezt az isteni petrezselyemsalátát egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal, előtte pedig főzz egy adag MAGGI krémlevest, ami tartósítószer hozzáadása nélkül, olyan alapanyagokból készült, ami a saját konyhádból is ismerős lehet.