Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Bográcsoztál már idén? Ezt a bográcsos chilis babot mindenképp kóstold meg!

Grilleztél már gyümölcsöt? Ideje kipróbálni!

Konyhai eszközkalauz - mozsár, reszelő, olló

Cikkünk előző részében szó esett a habüstről és a maghőmérőről, most jöjjön a mozsár és a nyeles reszelő és az olló Miért jó, ha van ilyen a konyhapultban?

Mozsár

Ha már beszerzel egyet, vagy felkerült a kívánságlistádra, legyen nehéz, kőből készült darab, ezzel hatékonyabban tudsz majd dolgozni. Nem kell óriási, hiszen főként fűszereket, magvakat fogsz benne törni, amikből általában csak egy-két marékkal szoktak dolgozni. Friss zöldfűszerekhez is igazán kiváló, könnyedén készíthetsz vele például házilag pestót!
Egy csinos mozsarat elöl is hagyhatsz a pulton, elég dekoratív darab!

 

Reszelő, de nyeles

Hiába van klasszikus, mindenre jó négyoldalú reszelőd, a nyeles verziót emellett is ki fogod használni. Nagyon gyorsan tudsz vele dolgozni, a már készülő ételekbe is könnyebb belereszelni vele citrusok héját vagy friss fűszereket.
Egy ilyen eszközt még az ünnepi asztal is elbír vendégségnél, például, ha sajtot készítesz ki olaszos ételekhez vagy levesekhez.

 

Konyhai olló

Jó esetben olló van már a fiókban, de ha már tartasz egyet, akkor az legyen nagyobb, vastag nyelű, konyhai fajta. Nem csak a sütőpapír vagdosásához tudod ám használni!
A friss zöld fűszernövényeket ezzel a legkönnyebb az ételekhez adagolni! De ne állj meg itt! Próbáld ki formabontóan például pizza szeleteléshez!