Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Nyári villám receptek

Gabonapelyhet, nem csak reggelire

Konyhai eszközkalauz - Habüst, maghőmérő és a fröccsenés gátló

Kaptál karácsonyra egy új konyhai csodát, de nem tudod mire is jó ez igazán? Kedvenceinket szedtük össze két cikkben néhány hasznos ötlettel.

Habüst

A habüst igazán jó szolgálatot tesz a konyhában. Nevével ellentétben nem csak arra jó, hogy habot verj benne, bár abban sem utolsó. Ha azonban szeretnél gőz fölött melegíteni, olvasztani, összekeverni hozzávalókat, akkor ő lesz a legjobb barátod. A formája tökéletes ahhoz, hogy gőz fölé egy nagyobb fazékra illeszd! Használhatod édes és sós krémekhez, sőt csokoládéhoz is. 


Maghőmérő

A maghőmérő egy fémtű, a végén digitális vagy analóg mutatóval. Elsőre kicsit feleslegesnek tűnhet, hiszen eddig is megvoltál a hústűvel és a bevált receptjeiddel. Ha szeretnél új dolgokat kipróbálni, rozé húsokat sütni, akkor azonban jó hasznát veszed. Az analóg eszközök között van olyan is, amit a hússal együtt a sütőbe tehetsz, így nem kell menet közben nyitogatni a sütőt!
Az elején használd az eszközhöz mellékelt táblázatot a tökéletes hőmérséklet eléréséhez, de ebbe gyorsan bele fogsz jönni.
Jó hír, hogy nem csak húsokhoz, de kenyérsütésnél, krémek hőmérsékleténél, sőt akár olaj forróságánál is használhatod majd.

 

Konyhai fröccsenés gátló

Ez az a lapos, nyeles fémszita, amit olajsütéshez árulnak, hogy ne fröcsögjön. Ha nem sütsz gyakran bő zsiradékban, akkor is segítségedre lesz szószok, besűrítésre váró főzelékek, és akár lekvárok főzésénél is. Amellett, hogy biztonságos, még a takarítás nagy részét is megúszod vele.