Pörköltre fel!

Villám mexikói a sütőből - Receptek a nagyvilágból

Könnyű vacsora, kevés kalória - Citromos csirke sült zöldségekkel

Ha vacsorára húst ennél, válassz sovány húsokat, lehetőleg zöldkörettel. Ezzel a könnyű, ízletes citromos csirkével is hozzájárulhatsz az egészséges étrend kialakításához. Egyszerű vendégvárónak is kiváló, a diétás étrendbe is könnyen beilleszthető.

Bár a teljes elkészítési idő 1 óra, mivel az étel a sütőben sül, nem igényel folyamatos figyelmet. Ezért estékre különösen ideális, amikor nem akarsz órákat a tűzhely mellett állni. Pácold be a húst előre!

 

Citromos csirke sült zöldségekkel recept
 

Hozzávalók (4 személyre)
4 csirkemell
3 gerezd fokhagyma összezúzva
3 citrom reszelt héja és leve
1 szárított chili összemorzsolva
2 ek méz
2 ek őrölt koriander
só, bors ízlés szerint
zöldségek a körethez tetszés szerint (paradicsom, paprika, gomba, újhagyma)
 

  1. A páchoz a fokhagymát, citrom héját és levét, a mézet, a chilit és az őrölt koriandert keverd össze, ízlés szerint sózd, borsozd, ebbe forgasd a csirkemelleket, a hűtőben pácold.
  2. A húst legalább 2-3 órával érdemes bepácolni. Ha vacsorát készítesz, akár előző este, vagy aznap reggel is beteheted a pácba, hűtőben eláll. 
  3. A bepácolt csirkemelleket rakd sütőpapírral bélelt tepsire, helyezd mellé a zöldségeket, melyeket locsolj meg egy kevés olívaolajjal, majd sózd, borsozd. 
  4. 200 fokra előmelegített sütőben süsd addig, míg a csirke omlósan puha lesz (kb. 35-40 perc). Ennyi idő alatt a zöldségek is puhára sülnek. 

 

Nestlé tippünk
Ha egy gyors, meleg levest készítenél hozzá, akkor válassz a MAGGI új krémlevesei közül. Mivel szárításos technológiával készülnek, csak olyan hozzávalók kerülnek a zacskóban, amiket a saját konyhád polcain is találnál.