Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Könnyű leves a szezon kedvenceiből: Parmezános cukkini krémleves

Villám kakaós-szilvás süti

Könnyű leves a szezon kedvenceiből: Körteleves pirított mandulával

Egy gyümölcsleves, ami már inkább az őszi hangulatot idézi. Ha amúgy nem vagy gyümölcsleves rajongó, fogyaszd desszertként, mindjárt mutatjuk hogyan. 

Még a melengető őszi napsütésben is jólesik egy finom leves, főleg ez a különleges, fahéjas finomság.
Percek alatt összedobod, semmi különleges konyhai mutatvány nem kell hozzá. Csak pár szem finom körte.

Körteleves pirított mandulával

Hozzávalók:
6 db körte
2 dkg vaj
1 ek méz cukor
1 tk fahéj
1 kk szegfűszeg
½ citrom leve
1,5 l víz
1 kis doboz tejszín
2 ek vaníliás pudingpor
1 marék mandulapehely

  1. Hámozd meg a körtéket, majd miután kivetted a magházukat is, vágd kisebb darabokra.
  2. Lábosban olvaszd fel a vajat, 2-3 percig puhítsd meg rajtuk a körtéket, majd öntsd hozzá a fűszereket és a mézet is. 
  3. Pár kavarás után öntsd fel vízzel és a citromlével, és főzd, míg a körte megpuhul. Ezután turmixold simára.
  4. A pudingport keverd kevés tejszínnel és 3-4 ek levessel keverd csomómentesre, majd a maradék tejszínnel együtt öntsd vissza a levesbe. Főzd még kb. 2 percig
  5. Tálaláshoz száraz serpenyőben piríts mandulapelyhet és szórd a levesre!

 

Nestlé tippünk
A gyümölcs krémlevesek selymességét nagyon jól ellensúlyozza egy ropogós feltét. Próbáld ki legközelebb, hogy gabonapelyhet szórsz a leves tetejére. Ehhez a körteleveshez nagyon illik gluténmentes mézes-diós Nestlé Corn Flakes gabonapelyhünk, de meleg szívvel ajánljuk a karamellás-csokis Lion granolát is.

 

A pudingpor mennyiségével tudod szabályozni a leves sűrűségét. Ha desszertnek fogyasztanád, készítheted sűrűbbre is, és tehetsz a tetejére tejszínhabot vagy csokireszeléket.