Nyári saláta gyümölcsökkel

Kényeztető reggeli tojásból

Kedvencünk a banánkenyér - variációk egy témára

Igazi téli jolly joker, a banánkenyér. Percek alatt összedobható, és rengeteg variációban elkészíthető.

Friss banánból is szuper, de ha nálatok is előfordul, hogy napokig kerülgetitek a megbarnult banánokat, akkor mindenképp jusson eszedbe ez a recept.

Az alaprecept önmagában nem túl izgalmas, a banánkenyér a különböző ízesítésektől lesz igazán finom. Próbáld ki ezekkel:

  • Aszalt gyümölcsök apróra vágva
  • Durvára darált pirított olajos magvak (török mogyoró, dió, mandula)
  • Csokidarabkák
  • Birsalmasajt
  •  

Hozzávalók
22 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg cukor
2 kk sütőpor
4 db banán meghámozva, pépesre törve 
½ tk só
2 tojás

  1. A sütőt melegítsd elő 180 C-ra (Gázsütőn 4-es fokozat).
  2. Keverd össze az összes hozzávalót.
  3. Öntsd sütőformába (például hosszúkás kenyérsütő forma, vagy őzgerinc forma).
  4. Ha a massza kész, öntsd bele az ízesítéshez használt magokat, szárított gyümölcsöt, csokit, birssajtot, akár ezeket keverve is, és keverd össze.
  5. Tedd a sütőbe, és süsd, amíg arany barnára sül (Ez kb. 50 perc). Bár a tészta ilyenkor ragacsos még egy kicsit, ha beleszúrsz egy hústűt, már nem marad rajta.