Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Karácsonyi menü gyorsan és egyszerűen 2.

Sütőtökös pite - édesen és sósan

Karácsonyi menü gyorsan és egyszerűen 1.

Karácsonykor mindenkinek a halászlé és a rántott hal jut eszébe, ugye neked is? Pedig néha jól esik eltérni a hagyományoktól, különösképpen, ha ezzel még időt is nyersz.

Karácsony előtt rendrakás, nagytakarítás, portörlés, ablakpucolás, nagymosás, ajándékok csomagolása, fa díszítés, bevásárlás, mézeskalács sütés … és biztos egy csomó minden még ki is maradt a felsorolásból. Ja igen, hát vacsorát is készíteni kell, de mikor?

Lehet, hogy ebben az évben érdemes kipróbálnod valami mást, ami bár ünnepi, de egyszerűbben és hamarabb elkészül. Halászlé helyett mutatunk egy másik, hasonlóan ünnepi levest, és ez nem minden! Egy egész menüsort ajánlunk neked, ha tovább olvasol. Lesz az asztalon ünnepi leves, hal és az elengedtethetetlen édesség is egy ünnepi mákosguba formájában.

Krémes - citromos pulykaraguleves

Hozzávalók
400 g pulykacomb 
300 g zöldborsó
2db közepes sárgarépa
1 kezeletlen citrom reszelt héja
fél citrom leve
1db MAGGI Szárnyashúsleves kocka
200 g mascarpone
2 ek olaj
1 babérlevél
só, bors
1 csomag kapor felaprítva
1 l víz

  1. A pulykacombot vágd fel kis kockákra és lábasban, felhevített olajon pirítsd meg.
  2. Ha a pulykahús megpirult, dobd rá a zöldborsót és a kockára vágott sárgarépát, kicsit forgasd át, pár percig süsd, majd öntsd fel 1 liter vízzel.
  3. Ha a víz felforrt, add hozzá a MAGGI Szárnyashúsleves kockát, a citrom levét, a reszelt citromhéjat és a babérlevelet.
  4. Főzd a levest addig, ameddig a zöldségek roppanósra főnek, majd add hozzá a mascarpone sajtot, és alaposan keverd simára. (Ha a mascarpone-t egy kis tálkában pár kanál lével külön kikevered, már csak be kell öntened a levesbe és párat keverni rajta, nem lesz csomós)
  5. Ha elkészült a leves, add hozzá a felaprított kaprot.

 

Petrezselymes-fokhagymás pisztráng sült burgonyával

Hozzávalók
4db pisztráng
2 ek MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma összezúzva
250 g vaj
2 csomag petrezselyem 
1 kg burgonya
1 dl olaj
1 ek MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverék

  1. A pisztrángokat langyos vízben alaposan mosd le 
  2. Egy közepes tálba tegyél 250 g vajat és olvaszd fel, majd nyomd bele a 2 gerezd fokhagymát és keverd össze a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel. Sót nem szükséges használni, mert a fűszerkeverék tartalmazza.
  3. Tépj akkora alufólia darabokat, amibe majd be tudod csomagolni a halat és fektess rá egy pisztrángot.
  4. A pisztrángot kívülről sózd meg, majd nyisd ki a hasánál, és a belsejét kend meg alaposan a fokhagymás vajas keverékkel. Tegyél bele egy fél csomag petrezselymet egyben, és csomagold be a halat az alufóliába. Ezt ismételd meg mindegyik pisztránggal.
  5. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A halakat fektesd bele egy tepsibe és kb. 30 perc alatt süsd meg, majd vedd ki a sütőből, ameddig elkészíted hozzá a köretet.

Ropogós sült burgonya

  1. Pucold meg a burgonyát és vágd nagyobb kockákra.
  2. Az olajat keverd össze a MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverékkel
  3. Konyhai ecset segítségével vékonyan kend be a felkockázott burgonyát a fűszeres olajjal.
  4. Tedd be a 200 fokra előmelegített sütőbe és süsd aranybarnára. Ez kb. 30 perc

Ha elkészült a köret, vedd ki a sütőből és a pisztrángos tepsit tedd vissza a sütőbe úgy, hogy kinyitod az alufóliát, így meg tud pirulni. Nem kell sokáig bent hagyni, kb. 10 perc alatt ropogósra pirul a pisztráng bőre és már lehet is tálalni.

Nestlé tippünk
Ha mégis a hagyományos halászlé mellett döntenél, MAGGI Halászlé kockánkkal még intenzívebbé teheted az ízeket!

Ünnepi mákosguba

Hozzávalók
5 db kifli
6 dl tej
150 g darált mák (cukrozatlan)
30 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
100 g vaj
1 kezeletlen citrom reszelt héja
3 tojás
2 ek porcukor
sárgabarack lekvár

  1. A kifliket karikázd fel, terítsd szét egy tepsiben és tedd 5-8 percre 200 fokos sütőbe.
  2. A tejet forrald fel, add hozzá a porcukrot, vaníliás cukrot, citrom reszelt héját és 100 g vajat.
  3. A tojásokat válaszd szét és a fehérjét verd kemény habbá úgy, hogy a 2 evőkanál porcukrot fokozatosan adod hozzá.
  4. Ha megpirultak a kiflik, akkor tedd őket egy nagyobb tálba és locsold meg a tejjel, majd szórd meg a mákkal, keverd el, hogy mindenhova jusson a darált mákból és a 3 tojássárgáját is keverd hozzá egyenletesen.
  5. Kenj ki egy tűzálló tálat vajjal, tedd bele a kiflit, a tetejét simítsd el egyenletesen és kend meg sárgabarack lekvárral. Az egésznek a tetejére mehet a tojásfehérjéből készült hab.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.

 

Nestlé tippünk
Ha ti is szerettek karácsony este sokáig beszélgetni, társasozni, akkor a mákosguba mellé kínáld meg a felnőtteket egy finom NESCAFÉ Dolce Gusto Latte Macchiato Vanilla kávéval, amelynek vanília illata nagyon illik majd a desszerthez. Ha vacsora után már nem szívesen innátok koffein tartalmú italokat, válogass koffeinmentes kapszuláink közül.