Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Karácsonyi desszert ajánlat

Ha szeretnél kiszakadni a zserbó és a bejgli bűvköréből, és egy igazán különleges desszertre vágysz, próbáld ki receptünket

Csokoládé szuflé recept

Hozzávalók
2 tojás 
4-5 dkg kristálycukor (még különlegesebb lesz, ha kristálycukor helyett nádcukrot használsz, ami karamelles ízt ad a desszertnek)
10 dkg vaj
10 dkg legalább 70 % kakaótartalmú étcsokoládé
2 dkg liszt 
2 csipet só
1 ek keserű Szerencsi kakaópor a formák előkészítéséhez (ezt helyettesítheted liszttel is)
 

  1. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukorral keverd krémesre.
  2. Olvaszd fel a csokit a vajjal együtt, a fehérjét verd kemény habbá (egy csipet sótól még keményebb lesz).
  3. A cukros sárgáját óvatosan keverd össze a habbá vert fehérjével, hogy az ne „törjön össze”, ezután öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, a lisztet és egy csipet sót, és finoman keverd össze.
  4. A masszát töltsd kivajazott, kilisztezett (vagy keserű kakaóporral megszórt) formába, és 180-200 fokon 10-12 perc alatt süsd meg.
 Igazán ínycsiklandóvá teheted ezt a csokoládés finomságot, ha bogyós gyümölcsökkel tálalod. Ha nem jutsz friss gyümölcshöz, fagyasztott erdei gyümölcsöket is vásárolhatsz, amelyekből aztán percek alatt finom, fűszeres gyümölcsszószt varázsolhatsz, ha egy kis fahéjjal, vaníliával és mézzel összefőzöd a kiengedett bogyósokat. Ezzel nemcsak a feldobod a desszertet, de még a napi vitamin-és ásványianyagbevitelhez is hozzájárulhatsz!