Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

A világért se hagyjátok ki a reggelit!

Az egész családnak kell a reggeli

Játékos reggeli tippek virgonc gyerkőcökhöz

4+1 tipp azoknak, akik - bár sietnek reggelente - szeretnének egészségesen, gyermekükkel együtt reggelizni.

  • Engedd, hogy a gyermek akár előző este előkészíthesse veled a reggelihez szükséges eszközöket, „alapanyagokat”, így ő is biztos pontnak érzi a hajnali forgatagban a már előre eltervezett reggelit, és nekünk sem kell a terítéssel bajlódnunk.
  • A kisebbeket érdemes kényelmes székre ültetni, amelyről láthatja az ételeket, az evőeszközökből pedig jó ötlet kisebbet választani, hogy kellemesebbé tedd az étkezés élményét.
  • Elsőre kevesebb ételt szedj a tányérra, mint amit meg tud enni, hadd kérjen magától repetát, kedvet kapva az étkezéshez.
  • Egyél vele, még akkor is, ha nem rajongasz a reggeliért. Pár közös falat során példát vesz rólad, megérzi, hogy ezek azok a pillanatok a reggeli forgatagban, amikor nyugodt és kiegyensúlyozott hangulat veszi körül.
  • Mesehősök reggelije hétvégékre: állíts össze 3 féle reggelit, melyeket mesehősök neveivel fémjelzel, például a gabonapehely tejjel és gyümölccsel Hófehérke reggelije; a teljes értékű zsemle joghurttal és paradicsommal L’ecsó, a mesebeli egér kedvence; míg a mézes gyümölcssaláta Micimackó favoritja. Reggel vagy előző este kérdezd meg a gyermeket, hogy mely mesehős reggelijét szeretné enni, így maga választ és biztosan az általad összeállított menüt fogyasztja majd.

Forrás:„Magvas gondolatok a reggeliről” című 2011. októberi felmérés, amelyet a Medián készített a Nestlé felkérésére.