Itt az ideje, hogy elsüsd a csoki mikulást
Ha eddig nem fogyott el, jobb, ha ebben a szuper csokis tiramisuban végzi.
Csokis tiramisu recept
Hozzávalók
1 csomag babapiskóta
250 g mascarpone
3 tojás
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl erős kávé
2-3 ek sütőrum (elhagyható)
1 citrom reszelt héja
1 tábla csokoládé vagy 100 gr csokimikulás
Szerencsi kakaópor
- A tojásokat válaszd szét, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, a mascarponéval és 2 ek rummal elektromos habverő segítségével keverd habosra, majd keverd bele a reszelt citrom héját.
- A csokit kis lyukú reszelőn reszeld le.
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a krémhez vigyázva, hogy a hab ne „törjön össze”, közben keverd hozzá a csokireszeléket is.
- A kávét ízlés szerint ízesítsd rummal, majd a babapiskótákat 1-2 másodpercre mártsd a kávéba úgy, hogy beszívja a kávét, de ne ázzon át teljesen.
- Egy tál alját rakd ki a kávés piskótákkal egy sorban úgy, hogy a piskóták szorosan egymás mellett legyenek, szinte ne is maradjon piskótamentes rés.
- Ezután a piskótára tegyél egy réteg mascarpone krémet, szórd meg a reszelt csokival, rá még egy réteg kávés piskóta, majd ismét mascarpone és csoki kerül.
- A tetejét kakaóporral hintsd meg. A kész tiramisut tedd 2-3 órára a hűtőbe.