Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Itt az ideje, hogy elsüsd a csoki mikulást

Ha eddig nem fogyott el, jobb, ha ebben a szuper csokis tiramisuban végzi.

Csokis tiramisu recept

Hozzávalók

250 g mascarpone

3 tojás

8 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

2 dl erős kávé

2-3 ek sütőrum (elhagyható)

1 citrom reszelt héja

1 tábla csokoládé vagy 100 gr csokimikulás

Szerencsi kakaópor

 

  1. A tojásokat válaszd szét, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, a mascarponéval és 2 ek rummal elektromos habverő segítségével keverd habosra, majd keverd bele a reszelt citrom héját.
  2. A csokit kis lyukú reszelőn reszeld le.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a krémhez vigyázva, hogy a hab ne „törjön össze”, közben keverd hozzá a csokireszeléket is.
  4. A kávét ízlés szerint ízesítsd rummal, majd a babapiskótákat 1-2 másodpercre mártsd a kávéba úgy, hogy beszívja a kávét, de ne ázzon át teljesen.
  5. Egy tál alját rakd ki a kávés piskótákkal egy sorban úgy, hogy a piskóták szorosan egymás mellett legyenek, szinte ne is maradjon piskótamentes rés.
  6. Ezután a piskótára tegyél egy réteg mascarpone krémet, rá még egy réteg kávés piskóta, majd ismét mascarpone kerül.
  7. A tetejét kakaóporral (pl. Szerencsi) hintsd meg. A kész tiramisut tedd 2-3 órára a hűtőbe.