Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ebéd gyorsan, egyszerűen: Rakott csirke, ahogy még nem próbáltad

Sütőtökös pite - édesen és sósan

Így még te is szeretni fogod a kelkáposztát!

A menzás kelkáposzta főzelék sokunkban mély nyomokat hagyott. Ezek a receptek feledtetnek veled minden negatív tapasztalatot, hogy mostantól pozitívan állj ehhez a szuper zöldséghez!

A kelkáposzta ásványi anyag tartalma magas, jó rost-, és kénforrás is, emiatt rendkívül jó hatással van az emésztési problémákra és a súlyfeleslegtől is segíthet megszabadítani. Vastartalma is említésre méltó, emellett bővelkedik antioxidáns tulajdonságú színanyagokban is, amelyek csökkenthetik a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Ugye sikerült meggyőzni, hogy iktasd be az étrendbe? Felejtsd el most kicsit a főzeléket, és nézd meg, mi hogy szeretjük legjobban a kelkápopsztát!

Pirított kelkáposzta

A pirított kelkáposzta elkészítése pofon egyszerű, a felhasználása viszont igen sokoldalú. Húsok, halak mellé ehetitek köretnek ha mellétesztek egy adag barnarizst vagy kölest, salátákba kitűnő, és egy jól elkészített főzelékre szórva is remekül működik

Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta ujjnyi csíkokra vágva
3-4 ek olaj
3 tk köménymag
só, bors ízlés szerint

  1. Serpenyőben, forró olajon pirítsd pár percig a köménymagot, de vigyázz, hogy ne égesd meg.
  2. Öntsd rá a kelkáposzta szeleteket, és keverd alaposan összefedő alatt hagy, hogy kicsit összeessen, sózd, majd fedő nélkül pirítsd tovább, amíg kicsit „odakap”.

 

Nestlé tippünk
Ha tovább kísérleteznél a fűszerezéssel, só és bors helyett használj 3-4 tk MAGGI pikáns fűszerkeveréket. Ettől igazán különleges íze lesz, de vigyázz, tényleg pikáns!

 

Kelkáposzta saláta almával és dióval

Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta vékony csíkokra vágva
1 l forró víz
2 alma kis kockákra vágva
6-8 dkg morzsolt feta
1 dl natúr joghurt
2 tk sültkrumpli fűszerkeverék
1 tk méz
1 ek citromlé
2 marék dió rusztikusra törve

  1. A csíkokra vágott kelkáposztát forrázd le, hogy éppen csak megpuhuljon.
  2. Az öntethez keverd össze a joghurtot, fűszert és a mézet, forgasd bele a kelkáposztát.
  3. Szórd rá az almát, locsold meg citromlével.
  4. Végül szórd meg fetával és dióval

Kelkáposzta fasirt

Tudtad, hogy van egy szuper zöldségfasirt receptünk, ami rengeteg zöldséggel elkészíthető? Kelkáposztával tényleg nagyon finom, főleg, ha a fűszerezést ránk bízod, és kipróbálod hozzá a MAGGI fasírt fűszerkeveréket. Ebben az esetben már nem is kell hozzá só, a recept lépéseit és hozzávalóit pedig itt találod.