Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Miért pont kölest?

Ezt érdemes tudnod az avokádóról

Ideális nassolnivaló szürke téli estékre

Ha valami különleges, mégis egyszerű megoldásra vágysz. Ízorgia az asztalon.

Délutáni nasi vagy vendégek jönnek? Előételnek, vendégvárónak és rágcsálnivalónak is tökéletesek ezek az édesburgonya ropogósok.  Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű elkészíteni. Míg rendet raksz a vendégek érkezése előtt, pont kisül, aztán már csak pár perc míg kihűl, és ráhalmozod a többi finomságot. Van benne szinte minden, ami a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges: rostok, gyümölcs, telítetlen zsírsavak. Szerezd be gyorsan az alapanyagokat és próbáld ki mielőbb!


Hozzávalók
1 édesburgonya karikákra vágva
kb. 1 ek olaj
1 ek MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverék
5 dkg kecskesajt vagy bármilyen fűszeres krémsajt 
1 alma vagy körte vékony szeletekre vágva
1 marék friss bazsalikom
1 marék dió

  1. Az édesburgonyát alaposan mosd meg (nem kell meghámozni) és vágd kb. 1 cm vastag karikákra.
  2. Fektesd a karikákat sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne érjenek egymáshoz Vékonyan kend be őket olajjal, fűszerezd a fűszerkeverékkel.
  3. 225 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 15 percig, ezután fordítsd meg a burgonya szeleteket, és süsd még 15 percig, míg a szélük enyhén barnulni kezd.
  4. Vedd ki az édesburgonyát a sütőből, és hagyd hűlni, közben vágd vékony szeletekre a sajtot és a gyümölcsöt.
  5. Mikor az édesburgonya kihűlt tegyél minden karikára egy szelet sajtot (vagy vékonyan kend meg krémsajttal), egy szelet gyümölcsöt, egy szem diót és friss bazsalikomot.

Ugye, milyen jól hangzik? Kedvenc lesz, az biztos!

Ha ki akarsz rúgni a hámból, vagy el akarod kápráztatni a vendégeidet, akkor a sajt tetejére tehetsz egy-egy olivabogyót vagy egy vékony szelet füstölt lazacot!