Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Grilleztél már gyümölcsöt? Ideje kipróbálni!

Gondolj másként a főtt kukoricára!

Húsvéti recept bárányból

Nem szokványos alapanyag a bárány. Ezért sokan nem is mernek kísérletezni vele. Na, ez a recept tuti befutó, és gyakorlatilag nem lehet elrontani. Ha ízlik, rendszeresítheted a nyári grillezésekre is.

Ha azt sem tudod, melyik részét, és hogyan készítsd el a báránynak, hogy lesz ízletes és puha, próbáld ki ezt a báránypogácsát. Kezdők is simán bevállalhatják, a siker pedig garantált.

 

Fűszeres báránypogácsa recept


Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg bárány lapocka darálva
1 csokor újhagyma, vagy 1 lilahagyma apróra vágva
1 csokor friss koriander apróra vágva (a koriandertől lesz igazán különleges az íze, de ha nem szereted, használj helyette petrezselymet)
2 ek puha vaj
1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
só, bors, szárított chili ízlés szerint
1 tk őrölt római kömény
1 kk MAGGI Húsvarázs ételízesítő

A hozzávalókat alaposan dolgozd össze, pihentesd hűtőben kb. 2-3 órát, majd formázz belőle húspogácsákat.
Grillen, vagy a sütőben, rácson süsd ki.


Remekül passzol hozzá a mentás uborkasaláta:


Mentás uborka saláta recept
 

Hozzávalók
3 dl görög joghurt
1 kígyóuborka lereszelve
1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 ek olívaolaj
fél citrom reszelt héja
1 tk citromlé
1-2 szál menta levelei apróra vágva
só, bors ízlés szerint

  1. A lereszelt uborkát sózd meg, hagyd állni kb. 10-15 percet, majd alaposan csavard ki, a levére nem lesz szükség.
  2. Keverd össze a saláta hozzávalóit, és kész is