Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Hogyan főzz kukoricát?

A kukoricafőzési technikák háztartásonként különböznek, mi a gyors verziót javasoljuk

Egyesek a rövid, míg mások a hosszú főzési időre esküsznek. A tapasztalat azt mutatja, hogy mindkét technika jó, de a rövid főzés praktikusabb. A kukorica általában forrás után 8-10 perc alatt megpuhul, de ha akkor nem hagyod abba a főzést, visszakeményedik. Ilyenkor tényleg csak a hosszú főzés segíthet…
 

Főzéshez a lábas aljára tedd a csövekről leszedett kukoricahéj felét, erre rakd a csöveket, majd a héjak másik felével fedd be. Annyi vízzel öntsd fel, amennyi ellepi, majd indulhat a főzés. Miután elkészült, hagyd nyugodtan a vízben a kukoricákat. 
Figyelem! A főzőlébe soha ne tegyél sót, a kukoricát fogyasztás előtt sózd.