Fantasztikus, mogyorókrémes torta sütés nélkül, 20 perc alatt

Készíts bonbont Valentin napra!

Házi cseresznyés táska gyorsan, egyszerűen

Kényeztesd magad ezzel a csodás cseresznyés sütivel. Ha szereted a csokit, mutatjuk a csokis változatot is. El sem hinnéd, mennyire egyszerű. Azt viszont már sejted, milyen finom!

Az a jó benne, hogy a tölteléket akár már 1 nappal korábban is összeállíthatod, hűtőben eláll, így a friss süti elkészítése sütéssel együtt is csak kb. 20 perc. Szóval hétvégén reggelihez, vagy gyors desszertnek ebéd utánra is lazán összedobhatod. 
Más gyümölcsökkel is nagyon finom, mindenképp próbáld ki meggyel, eperrel vagy ribizlivel is.

Fenti képgalériánkban lépésről lépésre követheted a cseresznyés süti készítését, így még egyszerűbb lesz!
 

Cseresznyés táska recept

Hozzávalók 
1 csomag leveles tészta
25 dkg friss cseresznye kimagozva vagy 15 dkg magozott, fagyasztott cseresznye
1,5 ek langyos víz
1 ek citromlé
1,5 ek étkezési keményítő
1-2 ek cukor
1 tojás sárgája
 

  1. A cseresznyés töltelékhez először keverd össze a vizet és az étkezési keményítőt.
  2. Öntsd egy lábosba a cseresznyét, cukrot és a citromlevet, alacsony tűzön kevergesd, míg a cseresznye kiengedi a levét (kb. 5 perc). Ekkor add hozzá a keményítős levet, és kevergesd addig, míg forrni kezd, ekkor vedd le a tűzről, és hagy egy kicsit hűlni, és kocsonyásodni.
  3. Terítsd ki a leveles tésztát, vágj belőle egyforma méretű téglalapokat.
  4. Az egyik téglalap közepére kanalazz a cseresznyés töltelékből úgy, hogy a széleken kb ujjnyi hely maradjon szabadon, majd fedd le egy másik darab tésztával. Az alsó és felső tésztalapok széleit alaposan nyomkodd össze.
  5. A batyuk tetejét kend meg tojássárgájával, helyezd őkez sütőpapírral bélelt tepsire, és 190 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. (kb. 10 perc)
     
Nestlé tippünk
Ha tovább szeretnéd halmozni az élvezeteket, készítsd el ennek a sütinek a csokis-cseresznyés, vagy csokis-meggyes változatát. Ehhez nem kell mást tenned, mint 1/2 tábla BOCI étcsokit felolvasztani vízgőz felett 2 dkg vajjal. Az alsó tészta lapot kend meg a csokival, aztán tedd rá a gyümölcsöt.