Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ropogós csirkeszárnyak helyett próbáld ki ezt az ellenállhatatlan vegetáriánus finomságot!

Új év, új lasagne, cukkinivel

Hamis gombás rizottó

Ha valami roppant egyszerűre vágysz. Könnyen és gyorsan elkészül, és persze nagyon finom.

Abban különbözik ez a hagyományos rizottó recepttől, hogy húsleves alaplé helyett MAGGI Gombakrémlevest használunk. Így még krémesebb lesz a végeredmény, és az se baj, ha nincs otthon friss gomba smiley

 

Hozzávalók 2 személyre
fél bögre (kb. 1 dl) rizottó rizs (pl. Arborio)
1 csomag MAGGI Vargányás Gombakrémleves
7 dl víz
1 dl fehérbor (elhagyható)
1 közepes hagyma apróra vágva
4 dkg parmezán sajt lereszelve
3 ek olívaolaj
2 dkg vaj (hideg)
só, bors ízlés szerint
 

  1. Készítsd el a MAGGI Vargányás Gombakrémlevest, a tasakon levő leírástól eltérően 7 dl vízzel. Ha elkészült, ne vedd le a tűzről, hanem nagyon alacsony hőfokon tartsd forrón. A rizottó készítésnél ugyanis nagyon fontos, hogy az alaplé mindig forró legyen.
  2. Vastag fenekű lábosban olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd öntsd rá a rizst, és folyamatos kevergetés mellett pirítsd üvegesre, de ne várd meg, míg ténylegesen pirulni kezd. Amikor üveges, tegyél rá egy kevés vajat, majd jöhet rá kb. 1 dl fehérbor. Fontos, hogy a rizottót mindig rizottó rizsből főzd!
  3. Amikor a fehérbor elfőtt, kezdd el hozzá adagolni az gombalevest. Egyszerre mindig csak kevés (kb. 1 merőkanál) „alaplevet” adj hozzá, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzd. Amikor elfőtte a levet, adagolj hozzá újra 1 merőkanállal. Ezt addig ismételd, míg a rizs „al dente”-re fő, azaz nem lesz málósan puha, de már nem is kemény. Ha fogyna a leves, de még nem elég puha a rizs, nyugodtan adhatsz hozzá forró vizet. 
  4. Ha elkészült, sózd, borsozd ízlés szerint. Egy kevés tejszínnel még krémesebbé, lágyabbá teheted.
  5. Parmezánnal szórva tálald.