2 fantasztikus nyári hideg leves

3 egyszerű, mégis különleges salátaöntet

Hamis gombás rizottó

Ha valami roppant egyszerűre vágysz. Könnyen és gyorsan elkészül, és persze nagyon finom.

Abban különbözik ez a hagyományos rizottó recepttől, hogy húsleves alaplé helyett MAGGI Gombakrémlevest használunk. Így még krémesebb lesz a végeredmény, és az se baj, ha nincs otthon friss gomba smiley

 

Hozzávalók 2 személyre
fél bögre (kb. 1 dl) rizottó rizs (pl. Arborio)
1 csomag MAGGI Vargányás Gombakrémleves
7 dl víz
1 dl fehérbor (elhagyható)
1 közepes hagyma apróra vágva
4 dkg parmezán sajt lereszelve
3 ek olívaolaj
2 dkg vaj (hideg)
só, bors ízlés szerint
 

  1. Készítsd el a MAGGI Vargányás Gombakrémlevest, a tasakon levő leírástól eltérően 7 dl vízzel. Ha elkészült, ne vedd le a tűzről, hanem nagyon alacsony hőfokon tartsd forrón. A rizottó készítésnél ugyanis nagyon fontos, hogy az alaplé mindig forró legyen.
  2. Vastag fenekű lábosban olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd öntsd rá a rizst, és folyamatos kevergetés mellett pirítsd üvegesre, de ne várd meg, míg ténylegesen pirulni kezd. Amikor üveges, tegyél rá egy kevés vajat, majd jöhet rá kb. 1 dl fehérbor. Fontos, hogy a rizottót mindig rizottó rizsből főzd!
  3. Amikor a fehérbor elfőtt, kezdd el hozzá adagolni az gombalevest. Egyszerre mindig csak kevés (kb. 1 merőkanál) „alaplevet” adj hozzá, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzd. Amikor elfőtte a levet, adagolj hozzá újra 1 merőkanállal. Ezt addig ismételd, míg a rizs „al dente”-re fő, azaz nem lesz málósan puha, de már nem is kemény. Ha fogyna a leves, de még nem elég puha a rizs, nyugodtan adhatsz hozzá forró vizet. 
  4. Ha elkészült, sózd, borsozd ízlés szerint. Egy kevés tejszínnel még krémesebbé, lágyabbá teheted.
  5. Parmezánnal szórva tálald.