A tökéletes Halloween reggeli

Kényeztető reggeli tojásból

Gyümölcsös reggelik

A gyümölcs a reggeli fontos része. Tavasztól ráadásul elárasztják a piacot a szebbnél szebb idénygyümölcsök. Ötletes recepteket mutatunk, hogyan illeszd be őket a reggeli menübe.

Folyadékpótlás gyümölccsel

A megfelelő folyadékpótlás a kiegyensúlyozott étrend egyik alapja. Fontos, hogy már reggel egy pohár folyadékkal indítsunk. Lehet ez egy pohár víz, de akár frissen facsart gyümölcslé is.
 
A friss gyümölcslé nem csak narancs- vagy grapefruitlé lehet. Kísérletezz bátran! A megmosott (és fajtától függően meghámozott) és feldarabolt gyümölcsöket turmixold össze, igény szerint hígítsd vízzel, és máris kész a reggeli gyümölcslé. 

Ha egy kicsit tartalmasabbra vágysz, víz helyett egy kis tej hozzáadásával szuper tejes gyümölcsturmixot készíthetsz.
 

Nyersen, salátában

 Friss gyümölcsös saláta egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal remek napindító.

 Próbáld ki ezt!
2 marék bébispenót, 1 körte apró kockákra vágva, pár szem dióbél apróra törve, esetleg megpirítva. Az összetevőket keverd össze, önts rá egy kevés olívaolajat, és citromlevet.  

 
Gabonapehellyel

 Egy tál gabonapehely tejjel és gyümölccsel a kiegyensúlyozott étrend része.
A Nestlé Fitness Fruits gyümölcseinek friss zamatát turbózd fel kedvenc friss gyümölcsöddel, és tegyél rá egy kanál natúr joghurtot és szórd meg egy csipet fahéjjal.

 

Zabosan

 A zabkása érdemeiről és elkészítéséről már írtunk, friss gyümölcsökkel tápláló és rostdús reggeli, mindenképp érdemes kipróbálni. És ha szeretitek a zabpelyhet, íme egy újdonság: a zabpalacsinta.
 
Zabpalacsinta friss gyümölcsökkel

Hozzávalók (10db)
200 g zabpehely liszt vagy darált zabpehely 
2 tojás 
2 dl tej 
kb. 3 dl ásványvíz 
1 tk cukor
kevés olaj a serpenyő kenéséhez
 

  1. A hozzávalókat keverd össze és hagyd állni kb. 15 percig.
  2. Forrósítsd fel a palacsintasütőt, egy csepp olajat önts bele, majd tegyél bele egy adag tésztát. A zabpalacsinta kicsit másképp sül, mint a hagyományos: a tésztája kicsit vastagabb lesz, és nem tesz neki jót, ha sülés közben piszkáljuk. Kis lángon süsd, és várd meg, míg a széle elkezd barnulni, és a tészta elválik a serpenyőtől. Ekkor lehet megfordítani.

Fogyaszthatod friss gyümölcsökkel, esetleg házi gyümölcsös túrókrémmel.

A tészta állagát a víz mennyiségével szabályozhatod. Ugyanúgy, mint a hagyományos palacsintánál, akkor megfelelő, ha annyira folyik, hogy szépen szétterül a serpenyőben. Előfordulhat, hogy állás közben a zabpehely vagyon beszívja a vizet, ezáltal besűrűsödik a tészta. Ilyenkor adj még hozzá vizet, hogy a megfelelő állagot elérjd.