Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Gyors magyaros egytálétel zöldségekkel

Egy újabb magyaros recept, ami egyszerűen és gyorsan elkészül, hogy ne a konyhában állva kelljen töltened az időt. Igazi őszies fogás, ami a kiegyensúlyozott étrendbe is beilleszthető.

A rakott ételekben az a jó, hogy ha az összetevőket előkészítetted, már szinte „maguktól” elkészülnek. Ennél a receptnél még az alap is gyorsan megvan, és nagy bevásárlás sem kell hozzá.


Zöldséges rakott hús recept

Hozzávalók (6 személyre)
A húsos raguhoz
50 dkg darált hús (sertés, marha, csirke)
2db MAGGI Pörköltszaft kocka
2 dl forró víz
3 dl paradicsompüré
1 fej vöröshagyma felaprítva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
25 dkg csiperkegomba felkockázva
15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
1 tk őrölt rozmaring
2 tk őrölt kakukkfű
1 dl száraz vörösbor
3-4 ek olaj
só, bors ízlés szerint
 
A krumplipüréhez

50 dkg burgonya
5 dkg margarin
1,5 dl tej
só, bors ízlés szerint
10 dkg reszelt sajt
 

  1. A raguhoz az aprított vöröshagymát fonnyaszd üvegesre az olajon, add hozzá fokhagymát, és 1-2 percig pirítsd. 
  2. Tedd a serpenyőbe a darált húst is, szórd rá a rozmaringot és a kakukkfüvet, süsd, amíg a hús kifehéredik. 
  3. Öntsd rá a paradicsomszószt, és a vörösbort, körülbelül 5 percig rotyogtasd. 
  4. Közben készíts pörköltszaftot MAGGI Pörköltszaft kockából és 2 dl vízből, majd a gombával és a zöldborsóval együtt add a húsos raguhoz, és további 10 percig főzd. Sózd, borsozd ízlés szerint. 
  5. Ha kész, hőálló tál aljába öntsd a ragut.
  6. Közben a krumplit hámozd meg, darabold fel, főzd meg sós vízben, majd amikor megpuhult, a víz leöntése után margarin és tej hozzáadásával készíts krumlipürét. Ízlés szerint sózd, borsoz. Add hozzá a reszelt sajt felét, alaposan keverd össze, majd a húsos ragu tetején egyenletesen oszlasd el. 
  7. Szórd a tetejére a maradék sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára (kb. 30 perc)
  8. Kockára vágva tálald.

 

Ha szeretnéd még zöldségesebbé tenni, a húsos ragu tetejére fektethetsz előre olajon megpirított padlizsán szeleteket vagy sós vízben főtt karfiol rózsákat is. 

Átlagos tápérték

1 adag (1 tányér)

395kcal 20%/adag

*Referencia érték az ajánlott átlagos napi bevitelhez viszonyítva.