Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Gyömbéres csábítás, recept Valentin-napra

Fokozd a romantikus hangulatot olyan alapanyagok és fűszerek használatával, melyeket már évszázadok óta a csábítás mestereiként ismerünk

Gyömbéres – mézes lazac zöldsalátával recept


A hal remek választás vacsorára, igazán könnyű főfogás. A gyömbér pedig segíti az emésztést, fokozza a vérkeringést, emellett az ázsiai orvoslás szerint forróságot, tüzet visz a testbe. 

Hozzávalók
40 dkg lazac filé
2 db lime leve és reszelt héja – helyettesíthető citrommal
1 ek méz
1 ek gyömbér reszelve (kb. ujjnyi hosszú gyömbérből lesz ennyi)
2 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint
5 dkg vaj

  1. A lime vagy citrom levéből és reszelt héjából, a reszelt gyömbérből, mézből és az olívaolajból készítsd el a pácot, sózz, borsozz.
  2. Ezzel kend be a lazac szeleteket, és hűtőben hagyd állni egy órát. 
  3. A hűtőből kivett lazacot felhevített vajon süsd meg, a lazac mindkét oldalát 3-3 percig.
  4. Zöld salátával tálald.

A salátához vinaigrette mártást ajánlunk: 1 dl olívaolaj, 2 ek balzsamecet, 1 ek citromlé, 1,5 ek méz, só, bors összekeverve.

A halat gyorsan bepácolhatod reggel, így este már csak ki kell sütnöd és lehet az ízekre és egymásra koncentrálni.