Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Gyertyafényes csábítás előételként

Lepd meg kedvesed egy igazán csábító Valentin napi vacsorával. Gyorsan elkészíthető előételünknél az egészség mellett az afrodiziákumoké a főszerep.

Chilis - citromos avokádó saláta

Az avokádó E-vitamint és telítetlen zsírsavakat tartalmaz, míg a chili a vérkeringést pezsdíti fel!

Hozzávalók
2 ek zöldcitromlé vagy citromlé
2 db avokádó kimagozva, szeletelve
1 db szárított chili
1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
2 ek olívaolaj
1 tk reszelt zöldcitromhéj vagy citromhéj

  1. Vágd félbe az avokádót, vedd ki a magját és hámozd meg, vágd fél centis szeletekre.
  2. Az öntethez melegítsd fel az olivaolajat serpenyőben, morzsold bele a chilit.
  3. Miután kihűlt, a chili magokat és a héját távolítsd el az olajból.
  4. Öntsd az olajra a citrom levét, az apróra vágott petrezselymet és a citromhéjat, és alaposan keverd össze.
  5. Végül öntsd az avokádó szeletekre a salátaöntetet.

Ez a saláta akár 2 napig is eláll a hűtőben, nyugodtan elkészítheted előre. Feldobhatod paradicsom kockákkal, és tálalhatod az avokádó héjában.

Az avokádó akkor jó állagú, ha nem túl kemény, de nem is túl puha. A boltokban általában még kissé éretlen (kemény) avokádót lehet kapni, ezért vedd meg korábban. Szobahőmérsékleten pár nap alatt beérik.