Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Süss kakaós mézeskalácsot a gyerekekkel!

Süss ropogós kekszet és házi müzliszeletet a gyerekekkel

Gyerekbarát szendvicsek a tízórais dobozba

Lelkesen pakolsz tízórait, uzsonnát, hogy biztos ne éhezzenek meg a hosszú iskolanap alatt? Legyen változatos, tápláló, és egyék is meg? Tippek, hogy gyerekek kedvet kapjanak a szendvicsekhez.

 1. Ha ragaszkodnak a kedvenc felvágottakhoz, akkor variálj egy kicsit a kenyérrel. A változatos pékáru könnyen feldobja a szendvicseket. Ha a sötét szín és a magvak tiltólistán vannak, akkor próbáljátok ki a korpás kenyeret, zsemlét! Cserélgesd a különféle pékárukat, legyen néha kifli, zsemle, akár croissant is a kenyér mellett.
   
 2. Vágd több részre a szendvicset, legyen két fél kifli, két háromszög szendvics a kenyérből. Sokszor nincs idő egy egész szendvicset bekebelezni, de délután a szakkörök előtt nagyon jól jönne már a másik fele.
   
 3. Barátkoztasd meg a gyerekekkel a szendvicskrémeket. Tojáskrémet, halkrémet, sajtkrémet nagyon finomat tudsz házilag készíteni, vagy akár elkészíthetitek együtt is, hátha úgy jobban csúszik majd. Elsőre megteheted, hogy a megszokott felvágott, sajt mellett a krémekkel épp csak megijeszted a szendvicset.
   
 4. Tegyél zöldségeket a szendvicsükbe, egy szelet paprika, uborka, egy salátalevél szinte mindegyikhez passzol, de próbálkozhatsz vékonyra vágott répával, retekkel, de akár almával vagy csírákkal is! Ha nem tetszik nekik, még mindig kivehetik belőle, de hátha így elfogynak a friss zöldségek is.
   
 5. Biztos van nagy kedvenc a szendvics alapanyagok között is. Ha tudod, hogy különösen nehéz, hosszú napjuk van, csomagold lehetőség szerint azt!

 

Nestlé tippünk
A változatos szendvics mellé csomagolj gyümölcsöt, rostban gazdag gyors harapnivalót, és ne feledkezz meg a folyadékpótlásról sem!