2 fantasztikus nyári hideg leves

Kényeztető reggeli

Gombaimádó spagetti, az új családi kedvenc

Egy újabb villámrecept, amivel biztosan sikert aratsz.

Milyen jó, hogy ma már a konyhai sikerek nem attól függnek, mennnyi időt töltesz a konyhában. Ízletes, és szép ételeket akár percek alatt is készíthetsz, így több időd marad a családra, akiket így nem csak a finom étellel, hanem a jelenléteddel is boldoggá tehetsz.

Persze ehhez hozzájárulnak azok a remek konyhai készítmények is, mint az ehhez a recepthez használt MAGGI rókagombás krémleves. A MAGGI megújult krémlevesei és alapjai ugyanis amellett, hogy megkönnyítik a főzést és ízletesek, tartósítószer hozzáadása nélkül, kizárólag olyan alapanyagokból készülnek, melyeket a saját konyhádból is ismerhetsz. 


Úgyhogy, ha szeretitek a gombát, és egy klassz villámreceptre vágysz, ezt ne hagyd ki!
 

Gombaimádó spagetti recept (4 személyre)

Hozzávalók
200g bacon
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
500g durum spagetti
2 ek olaj
250g friss csiperkegomba
4-5 szelet vargányagomba (szárított és friss egyaránt jó. El is hagyható, de nem érdemes kihagyni )
1 csomag MAGGI Rókagombás krémleves
500ml tej
3-4 levél friss bazsalikom
só, bors ízlés szerint
50g parmezán sajt reszelve vagy zöldséghámozóval forgácsolva 

 

  1. A spagettit sós vízben főzd "al dente"-re, azaz ne legyen kemény, de ne is hagyd szétfőni.
  2. Miközben a tészta fő, pici olajon pirítsd meg a felkockázott bacont. Ha már szépen sül, add hozzá a hagymát, és dinszteld meg rajta.
  3. Mikor a hagyma üvegesre párolódott, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd a gombákat.
  4. Míg a gombák a serpenyőben sülnek, a MAGGI Rókagombás krémlevest keverd össze 500 ml tejjel és öntsd a serpenyőbe, a hagymás-baconös gombára. Kis lángon, kevergetve főzd addig, míg besűrűsödik
  5. Mielőtt elkészül, szórd bele a felaprított bazsalikomot.
  6. Tálaláskor adagolj a szószból a spagettire, szórj rá parmezánt, és 1-1 bazsalikom levelet.