Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ropogós csirkeszárnyak helyett próbáld ki ezt az ellenállhatatlan vegetáriánus finomságot!

Új év, új lasagne, cukkinivel

Gombából finomat!

Van élet a rántott gombafejeken túl is. Gombával készült receptjeinkkel nem foghatsz mellé.

Grillezett gombafejek spenóttal és sajttal töltve


Hozzávalók
6 nagyobb fej gomba 
1 ek olaj
120 g krémsajt
10 dkg reszelt sajt (lehet intenzívebb ízű, pl. cheddar)
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
3 marék aprított spenót
só, bors ízlés szerint
 

  1. Alaposan tisztítsd, és szárítsd meg a gombákat, távolítsd el a szárakat. 
  2. Kend be a gombafejeket egy kevés olajjal.
  3. Keverd össze a krémsajtot, reszelt sajtot, fokhagymát és a spenótot, sózd, borsozd ízlés szerint.
  4. Halmozd a keveréket a gombafejekre. 
  5. Sütés közben fedd le, hogy a sajt szépen megolvadjon. Nagyjából 10 perc alatt elkészül.
     
Ha ízlik, grillszezonon kívül is könnyen elkészítheted 220 fokra előmelegített sütőben. 



Bográcsos gombapörkölt rókagombával

Hozzávalók
1 kg rókagomba
2 fej hagyma
1 pohár tejföl
15 dkg füstölt szalonna
5 ek pirospaprika
só, bors ízlés szerint
 

  1. Pirítsd bográcsban üvegesre a szalonnát, folyamatos kevergetés mellett fonnyaszd meg rajta a hagymát. 
  2. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a paprikát, majd a tűzre visszatéve add hozzá a megtisztított gombát. Ízlés szerint sózd, borsozd. 
  3. Fedővel főzd tovább, kb. 20 perc alatt kész. Tejföllel tálald.

 

Ha már így elszakadtál a klasszikus bogrács receptektől, akkor - a harmonikus táplálkozás alapelveinek megfelelően - köretként is nyugodtan kínálhatsz barnarizst, durumtésztát vagy teljes kiőrlésű kenyeret.  

 

Nestlé tippünk
Ha intenzív pörkölt ízt szeretnél adni ennek a bográcsos ételnek, akkor próbáld ki ezt a receptet MAGGI Pörköltszaftkockával.