Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Gombából finomat!

Van élet a rántott gombafejeken túl is. Gombával készült receptjeinkkel nem foghatsz mellé.

Grillezett gombafejek spenóttal és sajttal töltve


Hozzávalók
6 nagyobb fej gomba 
1 ek olaj
120 g krémsajt
10 dkg reszelt sajt (lehet intenzívebb ízű, pl. cheddar)
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
3 marék aprított spenót
só, bors ízlés szerint
 

  1. Alaposan tisztítsd, és szárítsd meg a gombákat, távolítsd el a szárakat. 
  2. Kend be a gombafejeket egy kevés olajjal.
  3. Keverd össze a krémsajtot, reszelt sajtot, fokhagymát és a spenótot, sózd, borsozd ízlés szerint.
  4. Halmozd a keveréket a gombafejekre. 
  5. Sütés közben fedd le, hogy a sajt szépen megolvadjon. Nagyjából 10 perc alatt elkészül.
     
Ha ízlik, grillszezonon kívül is könnyen elkészítheted 220 fokra előmelegített sütőben. 



Bográcsos gombapörkölt rókagombával

Hozzávalók
1 kg rókagomba
2 fej hagyma
1 pohár tejföl
15 dkg füstölt szalonna
5 ek pirospaprika
só, bors ízlés szerint
 

  1. Pirítsd bográcsban üvegesre a szalonnát, folyamatos kevergetés mellett fonnyaszd meg rajta a hagymát. 
  2. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a paprikát, majd a tűzre visszatéve add hozzá a megtisztított gombát. Ízlés szerint sózd, borsozd. 
  3. Fedővel főzd tovább, kb. 20 perc alatt kész. Tejföllel tálald.

 

Ha már így elszakadtál a klasszikus bogrács receptektől, akkor - a harmonikus táplálkozás alapelveinek megfelelően - köretként is nyugodtan kínálhatsz barnarizst, durumtésztát vagy teljes kiőrlésű kenyeret.  

 

Nestlé tippünk
Ha intenzív pörkölt ízt szeretnél adni ennek a bográcsos ételnek, akkor próbáld ki ezt a receptet MAGGI Pörköltszaftkockával.