Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Süss ropogós kekszet és házi müzliszeletet a gyerekekkel

Ezt a házi müzliszeletet mindenképp csináld meg a gyerekekkel

Gabonapelyhet, nem csak reggelire

A gabonapelyhek elsőre tipikus reggeli ételnek tűnnek, de ha gyors tízórai, uzsonna vagy desszert ötletet keresel, akkor gondolj a gabonapehelyre is!

Ha kevés időt szeretnél a konyhában tölteni, a gabonapelyhek gyorsan kisegíthetnek. Ha kirándulni indultok, akkor is érdemes gabonapehelyszeletet magatokkal vinni, a melegben elég jól bírják a gyűrődést.

Tippjeink egészen biztosan meggyőznek majd, hogy a gabonapehely sokkal több, mint egy reggeli finomság. A nap bármely szakában, változatosan tudod használni, még akár főétkezések  kellékeként is. 

 

  • Ha egy hűvösebb pillanatban együtt szeretnétek sütni valami finomat, akkor müzliszeletet is készíthettek házilag.
  • Tízóraira, uzsonnára egy tál gabonapehely hideg tejjel vagy joghurttal gyors és könnyű megoldás, mindenképp szórj mellé idénygyümölcsöket  is!
  • A gyors salátákat is feldobhatod egy kevés gabonapehellyel. A kis roppanós falatok egyben laktatóbbá is teszik a salátád! 
  • A klasszikus nyári gyümölcslevesre is szórhatod levesbetét gyanánt a gabonapehelyhet. Arra figyelj, hogy közvetlenül evés előtt szórd, hogy ne veszítsd el a roppanósságát.
  • Végül ha a desszertet szeretnéd sok sütés főzés nélkül megúszni, akkor próbáld ki a gabonapelyhes pohárkrémeket, sütiket vagy dobd fel nyári kedvencünket a ribizlihabot velük.