Mennyei pásztorpite

Görög vacsora percek alatt

Forró levesek vacsorára

Olyan leveseket ajánlunk most, amik tökéletesek bármely főfogás elé, de vacsorára hideg estéken, önállóan is fogyaszthatók. 

Kevés dolog esik olyan jól egy hideg napon, mint egy jó forró leves. Ilyenkor jó, ha van a tarsolyunkban egy-két olyan recept, mely percek alatt elkészíthető, ráadásul remek vitaminforrás is.

Chilis-gyömbéres sütőtök krémleves

Hozzávalók
1 db sütőtök
2 db Maggi Zöldségleves kocka
1/2 ujjnyi gyömbér reszelve
szárított chili ízlés szerint
100 ml tejszín
1 csomag hántolt tökmag
só, bors ízlés szerint

  1. A sütőtököt hámozd meg, vágd ketté, magozd ki, majd vágd kockákra.
  2. A Maggi Zöldségleveskockából készíts 1,2 liter levest, lassú tűzön főzd benne puhára a sütőtök kockákat. Amikor a sütőtök kellően megpuhult (kb. 10 perc), a lé nagy részét merd külön edénybe, a sütőtököt a maradék lével, botmixerrel aprítsd krémesre, majd a félretett lével hígítsd ízlés szerint.
  3. Tedd bele a reszelt gyömbért és a morzsolt chilit, majd főzd tovább egy pár percig. 
  4. Adj hozzá egy kevés tejszínt, sóval és borssal ízesítsd.
  5. Tálald pirított tökmaggal, de feldobhatod sült baconnel is.

 

A chilivel óvatosan bánj, kell neki egy pár perc, míg kifejti hatását. Inkább kevesebbet tegyél bele először, és pár perc múlva adj még hozzá, ha nem elég pikáns a leves. 

 

Zeller krémleves kolbász chips-szel

Hozzávalók
1 nagyobb zellergumó
1 db Maggi Zöldséges tyúkhúsleveskocka
1 sárgarépa
kb. 1 ek mustár ízlés szerint
vaj
2 ek tejföl
só,bors
szerecsendió
kolbász karikákra vágva

  1. Hámozd meg és kockázd fel a  zellert, majd kis vajon pirítsd meg.
  2. Kb. 1 liter vízzel öntsd föl, a lébe tedd bele a Maggi leveskockát, és addig főzd, míg a zeller megpuhul. 
  3. Botmixerrel turmixszold krémes állagúra, majd mustárral, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítsd. Pár perc főzés után add hozzá a tejfölt is.
  4. A karikákra szeletelt kobászt forró serpenyőben pirítsd meg, a kolbász szeleteket tálald a leves mellé.

 

Nestlé tippünk
Ha  nincs kedved vagy időd főzőcskézni, próbáld ki a Maggi krémleveseit, melyek szárításos technológiával, tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek olyan alapanyagokból, amelyeket jól ismersz a konyhádból. Érdemes otthon tartani egy pár tasakkal, hogy bármikor össze tudj dobni egy könnyű, meleg vacsorát.