Gombaleves kétféleképpen

2 fantasztikus nyári hideg leves

Forró levesek hideg napokra 1. rész - Citromos lencseleves joghurttal

Olyan leveseket ajánlunk most, amik tökéletesek bármely főfogás elé, de vacsorára hideg estéken, önállóan is fogyaszthatók.

Ha könnyű vacsorát szeretnél, amit a diétás étrendedbe is beilleszthetsz, készítsd el ezt a finom lencselevest. A lencse rostokban igen gazdag, ezért ideális választás az egészséges táplálkozást követőknek.

 

Citromos lencseleves joghurttal recept
 

Hozzávalók (4 személyre)
1 ek olaj
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
1 ág kakukkfű levelei
2 sárgarépa apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 szárított chili összemorzsolva
3 paradicsom felkockázva
10 dkg lencse
1,2 l víz
1db MAGGI Zöldségleves kocka
4 ek natúr joghurt
1 citrom reszelt héja és leve
só, bors ízlés szerint
 

  1. A lencsét fél nappal főzés előtt mosd át és áztasd be. 
  2. Nagyobb edényben, olajon 3-4 percig pirítsd a hagymát, a sárgarépát és a kakukkfüvet, amíg puhulni kezdenek. 
  3. Add hozzá a fokhagymát és a chilit, és még egy-két percig süsd. 
  4. Öntsd bele a paradicsomot, a lencsét, és a MAGGI kockából készített alaplevet. 
  5. Forrás után alacsony lángon főzd kb. 30 percig, amíg a lencse megpuhul. 
  6. Közben az alaposan megmosott citrom héját keverd a joghurtba. 
  7. Amikor a lencse megpuhult, a citrom levét keverd a levesbe, ízlés szerint sózd, borsozd. A leveskocka már tartalmaz fűszereket, ezért lehet, hogy már nem is lesz szükséged plusz ízesítésre.
  8. Tálaláskor tegyél egy-egy kanál joghurtot a levesbe.