Mennyei pásztorpite

Görög vacsora percek alatt

Fehérrépa nem csak levesbe!

A fehérrépa a klasszikus húslevesből ismerős főként, leginkább azért, mert általában ott is marad a fazék alján. Pedig micsoda finomságokat készíthetsz belőle!

A fehérrépa alig-alig szerepel a konyhában a levest kivéve, pedig erőteljes íze mellett kitűnő rostforrás is. Próbáld ki alábbi receptjeinket!


Fehérrépa krémleves

Hozzávalók
1 l alaplé Maggi Erőleveskockából
5 db fehérrépa
2 db krumpli
1 fej hagyma
10 g vaj (kb. 1 ek)
2 dl tejszín
só, bors
tálaláshoz tökmagolaj, pirított zsemlekocka

 

  1. Aprítsd fel a hagymát, és párold meg a vajon.
  2. Az üvegesre párolt hagymára tedd rá az apróra kockázott zöldségeket, majd add hozzá az alaplevet.
  3. Főzd puhára a répát és a krumplit, mixerrel pürésítsd őket.
  4. Add a leveshez a tejszínt, majd főzd még pár percig alacsony lángon.
  5. Tálald kiskanál tökmagolajjal és pirított zsemlekockával.

 

Fehérrépa mártás

Hozzávalók
5 db fehérrépa
2 ek olaj
5 ek tejföl
1 fej vöröshagyma
6 dl alaplé Maggi Erőleveskockából
1 kk cukor
pár csepp citromlé
só, bors

  1. Az olajon párold meg a hagymát, majd add hozzá a vékony karikára vágott répát, kicsit pirítsd meg.
  2. Add hozzá az alaplevet és főzd puhára a répát. Közben add hozzá a cukrot, csepegtess hozzá citromlevet ízlés szerint.
  3. Ha már puha a répa keverd hozzá a tejfölt, és főzd össze.
  4. Tálald natúr húsok mellé.
Ha sűrűbb mártást szeretnél, reszelheted is a répát. Ha pedig krémesebbet, akkor a répa harmadát tedd át egy mixerbe, és aprítsd krémesre, majd ezzel sűrítsd a mártást!