Fantasztikus csokis szósz húsokhoz
Készítsd el ezt a krémes, lágy csokis szószt, ami egy teljesen új dimenzióba helyezi a húsételeket.
Az eredeti recept marhahússal készül, de más húsokhoz is érdemes kipróbálni. A szósz tökéletes megoldás a marhahúslevesben omlósra főtt hús mellé is.
Marhasült pikáns csokoládészósszal - 5 adag (~350 kcal/adag)
Hozzávalók
5 szelet marhacomb
3 dkg reszelt étcsokoládé (mi BOCI étcsokoládét használtunk)
3 dl marhahúsleves Maggi Marhahúsleves kockából
3 ek paradicsompüré
1 dl vörösbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors ízlés szerint
1 ek liszt
2-3 ek olaj
- A sózott, borsozott marhahús szeleteket forgasd meg egy kevés lisztben, serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat pirítsd meg.
- A vékony karikákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is pirítsd meg az olajban, majd add hozzá a paradicsompürét, a felaprított petrezselymet, a húslevest és a bort.
- Sózd, borsozd, majd tedd bele a hússzeleteket.
- Lefedve 2 órán át kis lángon párold a húst a mártásban, míg omlósra fő, vízzel pótold a levét, ha nagyon elfőne.
- Ha kész a hús, vedd ki a mártásból.
- A mártást botmixerrel pépesítsd, majd keverd hozzá a reszelt étcsokit.
- A hússzeleteket öntsd le a csokoládészósszal.
- Tálald barnarizzsel, de izgalmas köret mellé a kuszkusz is.
Ehhez a különleges fogáshoz fontos a jó minőségű étcsoki. Próbáld ki BOCI étcsokoládéval!