Ez a csokis-fahéjas csiga egy álom!

Vendégváró falatok 2 - Ha már csak a desszert hiányzik

Fantasztikus csokis szósz húsokhoz

Készítsd el ezt a krémes, lágy csokis szószt, ami egy teljesen új dimenzióba helyezi a húsételeket.

Az eredeti recept marhahússal készül, de más húsokhoz is érdemes kipróbálni. A szósz tökéletes megoldás a marhahúslevesben omlósra főtt hús mellé is. 
 

Marhasült pikáns csokoládészósszal  - 5 adag (~350 kcal/adag)

Hozzávalók
5 szelet marhacomb
3 dkg reszelt étcsokoládé (mi BOCI étcsokoládét használtunk)
3 dl marhahúsleves Maggi Marhahúsleves kockából
3 ek paradicsompüré
1 dl vörösbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors ízlés szerint
1 ek liszt
2-3 ek olaj
 

  1. A sózott, borsozott marhahús szeleteket forgasd meg egy kevés lisztben, serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat pirítsd meg. 
  2. A vékony karikákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is pirítsd meg az olajban, majd add hozzá a paradicsompürét, a felaprított petrezselymet, a húslevest és a bort. 
  3. Sózd, borsozd, majd tedd bele a hússzeleteket.
  4. Lefedve 2 órán át kis lángon párold a húst a mártásban, míg omlósra fő, vízzel pótold a levét, ha nagyon elfőne. 
  5. Ha kész a hús, vedd ki a mártásból. 
  6. A mártást botmixerrel pépesítsd, majd keverd hozzá a reszelt étcsokit.
  7. A hússzeleteket öntsd le a csokoládészósszal. 
  8. Tálald barnarizzsel, de izgalmas köret mellé a kuszkusz is. 

 

Ha szereted a pikáns ételeket, morzsolj a mártásba főzés közben egy kevés szárított chilit.

 

Nestlé tippünk
Ehhez a különleges fogáshoz fontos a jó minőségű étcsoki. Próbáld ki BOCI étcsokoládéval!