Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ellenállhatatlan sós piték

Így készíts házi gyümölcslekvárt cukor nélkül villámgyorsan

Ezt az ijesztően egészséges fogást az utolsó pillanatban is összedobhatod

Ugye, milyen jópofa? Szuper recept, ha nem szeretnél sokat vacakolni a főzéssel, de valami egyedit alkotnál.

Igen, a Halloween elég megosztó ünnep, és lehet, hogy ti sem nagyon ünneplitek. Ettől függetlenül olyan jólesik néha valami alkalmat találni, hogy kizökkenjünk a napi rutinból. Ezt pedig egy kis konyhai kreativitással meg is teheted, a siker garantált. Finom és dekoratív ez a fogás, amit „csak úgy”, saját örömötökre, vagy vendégvárónak is elkészíthetsz.

Hozzávalók 6 adaghoz:
6 kaliforniai paprika
30 dkg darált hús
20 dkg köles
1 kis doboz kukorica konzerv
1 kis doboz vörösbab konzerv
3 ek olaj
10 dkg sajt
1 csomag MAGGI Chilis bab alap
só ízlés szerint

  1. A húst serpenyőben, forró olajon süsd fehéredésig, majd add hozzá a MAGGI Chilis bab alapot, a babot, kukoricát, és 5 dl hideg vizet.
  2. Alacsony lángon főzd kb. 10 percig, közben néha keverd meg.
  3. Míg fő a ragu, a kölest többször, alaposan mosd át, és 2,5-szeres forró, sós vízben, alacsony lángon főzd, amíg magába szívja az összes vizet, és megpuhul.
  4. Használd ki az időt, amíg a hús és a köles rotyog a fazékban, és gyorsan vájd ki a paprikákat! Először óvatosan vágd körbe a száránál és emeld le a „kalapját”. Ha szerencséd van, a magházat is ki tudod így emelni. Ha mégis benn marad, kés segítségével vágd ki. Ezután hegyes kés segítségével vágj a paprikáknak szemet, orrot és szájat.
  5. Mikor a hús és a köles is kész, keverd őket össze, és öntsd a ragut a paprikákba. A tetejét szórd meg sajttal!