Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Sütőtökös pite - édesen és sósan

Kreatív finomságok, amik nem hiányozhatnak a Halloween buliból

Ezt az ijesztően egészséges fogást az utolsó pillanatban is összedobhatod

Ugye, milyen jópofa? Szuper recept, ha nem szeretnél sokat vacakolni a főzéssel, de valami egyedit alkotnál.

Igen, a Halloween elég megosztó ünnep, és lehet, hogy ti sem nagyon ünneplitek. Ettől függetlenül olyan jólesik néha valami alkalmat találni, hogy kizökkenjünk a napi rutinból. Ezt pedig egy kis konyhai kreativitással meg is teheted, a siker garantált. Finom és dekoratív ez a fogás, amit „csak úgy”, saját örömötökre, vagy vendégvárónak is elkészíthetsz.

Hozzávalók 6 adaghoz:
6 kaliforniai paprika
30 dkg darált hús
20 dkg köles
1 kis doboz kukorica konzerv
1 kis doboz vörösbab konzerv
3 ek olaj
10 dkg sajt
1 csomag MAGGI Chilis bab alap
só ízlés szerint

  1. A húst serpenyőben, forró olajon süsd fehéredésig, majd add hozzá a MAGGI Chilis bab alapot, a babot, kukoricát, és 5 dl hideg vizet.
  2. Alacsony lángon főzd kb. 10 percig, közben néha keverd meg.
  3. Míg fő a ragu, a kölest többször, alaposan mosd át, és 2,5-szeres forró, sós vízben, alacsony lángon főzd, amíg magába szívja az összes vizet, és megpuhul.
  4. Használd ki az időt, amíg a hús és a köles rotyog a fazékban, és gyorsan vájd ki a paprikákat! Először óvatosan vágd körbe a száránál és emeld le a „kalapját”. Ha szerencséd van, a magházat is ki tudod így emelni. Ha mégis benn marad, kés segítségével vágd ki. Ezután hegyes kés segítségével vágj a paprikáknak szemet, orrot és szájat.
  5. Mikor a hús és a köles is kész, keverd őket össze, és öntsd a ragut a paprikákba. A tetejét szórd meg sajttal!