Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Könnyű desszert kávé mellé

Könnyű nyári süti

Ez a süti a kakaó Kánaán!

Omlós, puha kakaós tészta és kakaós krém. Nem is nagyon kell neki több ajánló. Alaprecept lesz biztosan…

Mert ha ezt megkóstoljátok, a szavatok is eláll. Nem, ez nem az a száraz fájdalom, hanem igazi puha, szaftos csoda. Emellett persze pofon egyszerűen elkészül, és nem is időigényes. Egyébként krém nélkül is fantasztikus, de a krém ebben az esetben a „hab a tortán”.

Csupa kakaós süti

Hozzávalók:
A tésztához
3 tojás (sárgája és fehérje szétválasztva)
12 dkg cukor
7 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
5 dkg Szerencsi kakaópor
2 tk sütőpor
1 ek NESQUIK kakaópor csökkentett cukortartalommal
2 dl tej

A krémhez
250 g mascarpone
200 g habtejszín
3 ek NESQUIK kakaópor csökkentett cukortartalommal

 

  1. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és vajjal keverd alaposan össze. Ehhez használj robotgépet, hogy sima és „habos” legyen. 
  2. A tejből és NESQUIK kakaóból készíts kakaó italt, és add a kikevert tojássárgákhoz.
  3. Keverd össze a Szerencsi kakaóport, lisztet és a sütőport, majd ezt is add a tésztához.
  4. A tojások fehérjéjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a tésztába.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Ez kb. 20-25 perc, hústűvel könnyen ellenőrizheted. Ne süsd túl, mert akkor kiszárad!
  6. Amíg a tészta sül, gyorsan keverd ki a krémet: a habtejszínt és a kakaóport robotgéppel keverd habosra, majd óvatosan keverd össze a mascarpone-val. 
  7. Ha megsült a tészta, hagyd kihűlni, majd kend meg a kakaós krémmel.
A sütemény tésztája annyipa puha és szaftos, hogy akár krém nélkül is megállja a helyét. Szóval, ha nem szeretnél krémet mellé, egyszerűen szórd meg a tetejét Nesquik kakaóporral!