Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Villám bögrés süti friss gyümölccsel

Férjen több az estédbe!

Ez a lisztmentes csokitorta egyenesen mesés

Ha gyereknapra valami finomsággal készülnél, ez legyen az! Ez a recept a bizonyíték, hogy 6 egyszerű összetevőből is lehet tökéletes desszertet készíteni. Csokiimádóknak kötelező.

Szóval, ha eddig azért nem sütöttél, mert túl macerásnak, időigényesnek gondoltad, vagy attól tartottál, hogy neked ez rutin hiányában nem sikerülhet, akkor ideje meggondolni magad. 15 perc alatt kikevered a tésztát, 30 perc alatt megsül, és nem lehet elrontani. Nagy eséllyel családi kedvenc lesz belőle.

Arra figyelj viszont, hogy a receptben használát BOCI csoki tartalmazhat glutént, úgyhogy ha gluténmentes édességet szeretnél sütni, válassz gluténmentes csokit.

Csupa csokitorta recept

Hozzávalók:
300 g BOCI étcsokoládé cikkekre törve 
140 g vaj felkockázva
8 tojás (sárgája és fehérje különválasztva)
150 g cukor 
40 g Szerencsi kakaópor
csipet só

  1. A sütőt melegítsd elő 180 ºC-ra, és egy 23 cm-es csatos tortaformát bélelj ki sütőpapírral.
  2. Vízgőz fölött hőálló edényben, kevergetés mellett olvaszd meg a vajat és a csokit addig, míg lágy, homogén massza lesz, majd tedd félre hűlni.
  3. Add az olvadt csokihoz a 8 tojássárgáját, és alaposan keverd el. Ezután jöhet bele a kakaópor és a só, amit szintén keverj el a masszában. Ne lepődj meg, ha egy kicsit szemcsés lesz a krém, ez normális. 
  4. A tojásfehérjékhez add hozzá a cukrot, és kézi robotgéppel verd kemény habbá.
  5. A tojásfehérje 1/3át óvatosan forgasd a csokis krémbe, hogy fellazuljon, majd nagyon óvatosan a maradék 2/3- ot is keverd bele úgy, hogy megmaradjon a tojásfehérje lazasága. Az egész úgy fog kinézni, mint egy csokihab.
  6. Öntsd a krémet a kibélelt tortaformába, a tetejét simítsd egyenesre. 
  7. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig, amíg a torta szépen megemelkedik, és a tetején egy vékony ropogós réteg alakul ki. Egy hústű segítségével könnyen ellenőrizheted, hogy megsült-e a tészta. Szúrd a tűt a tésztába, és akkor jó, ha amikor kihúzod, nincs rajta ráragadt massza.
  8. Hagyd hűlni 5-10 percet, mielőtt kivennéd a tortaformából. Ne lepődj meg, ha a torta összeesik, mivel nincs benne liszt, ez teljesen normális reakció. 

 

Díszítéshez szórj kakaóport a tetejére, mellé tegyél friss gyümölcsöt, vagy szuper, csupa gyümölcs villámfagyinkat!