Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ha már majdnem üres a hűtő

5 tipp gyerekek étrendjéhez

Étvágygerjesztő tippek reggelihez

Reggel nem vagytok éhesek, ezért gyakran kihagyjátok a reggelit? Nem kéne! A reggeli készülődésben nincs idő reggelizni? Van megoldás!

Mert a reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk. Bár a mondás úgy tartja, reggelizz, mint egy király, nem kell óriási lakomákat csapni. Azt viszont jó, ha tudod, hogy a reggeli étkezéssel tudod szervezeted számára biztosítani a napindításhoz szükséges energiát.

Mind a szellemi, mind a fizikai igénybevételhez szüksége van a szervezetednek tápanyagra. Kutatások eredményei igazolják, hogy jobban tudnak koncentrálni és az iskolában teljesíteni azok a gyerekek, akik reggeliznek. 
És nem, a tízórai nem helyettesíti a reggelit.

Valószínűleg erre sokan azt mondják, hogy reggel nincs idejük a reggelivel foglalkozni, vagy hogy reggel egyszerűen nem kívánják az ételt, nem éhesek. Ha te azok táborát erősíted, akik idő szűkében hagyják ki a reggeli étkezést, kattints korábbi cikkünkre, melyben villámreggeli megoldásokat mutatunk. Ha viszont az a gond, hogy nem vagy éhes reggelente, olvasd el tippjeinket:

  1. Biztosan megfigyelted, hogy a reggeli éhségérzet gyakran összefügg az előző napi vacsorával. Általánosságban elmondható, hogy ha előző este egy könnyű vacsorát fogyasztottál, akkor a reggeli farkaséhség vagy étvágytalanság is elkerülhető.
  2. A reggeli étvágy sokszor nem jön magától, azonban fokozatosan kialakítható. Szoktasd hozzá apró lépésenként a családot a reggelizéshez. A gyerekeknél ez nem mindig megy egyszerűen, de azért van pár trükk, amit bevethetsz smiley
  3. Sokszor már a sok étel látványa is ijesztő tud lenni. Ezért inkább tegyél kevesebb ételt a tányérra, hogy szinte olyan érzés legyen, hogy pár falattal „letudható” a reggeli. 
  4. A szemünkkel eszünk mondás ilyenkor fokozottan igaz. Lehet, hogy egy egyszerű szalámis szendvics nem hozza meg a gyerekek étvágyát, de egy viccesen tálalt reggeli már csalogató lehet.


     
  5. Válassz olyan reggelit, amit szívesen megesznek. Lehet, hogy reggel még nem szívesen rágódnak egy szendvicsen, de egy kakaós zabkása kedvükre való lesz. 
  6. Találjátok ki közösen, mi legyen a reggeli! Természetesen nem a reggeli rohanásban, hanem előző este. A gyerekeknek így élvezetesebb lesz, te pedig akár elő is tudsz készülni pár dologgal, hogy reggel már neked se kelljen fél órával korábban kelned emiatt.

 

Nestlé tippünk
A NESQUIK zabkásák a gyerekeknek és szüleinek is ideális megoldást nyújtanak. A gyerekek a megszokott kakaós íz miatt imádják, míg a szülők azért, mert egyszerűen, tej hozzáadásával, akár 2 perc alatt elkészül. Kakaós, banános-kakaós és almás-kakaós ízben kapható, több adagos kiszerelésben, így praktikus, ugyanakkor a változatosságot, rost- és tápanyagbevitelt is biztosítja a reggelihez. Mindezt 100%-ban természetes alapanyagokból.