Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ettél már cékla levelet?

Bizony, a céklának nem csak a gumója, de a levele is ehető. Zsengén, frissen igazán finom. Készíts belőle salátát vagy pestot

Tonhalas céklalevél saláta 

Hozzávalók

1 tonhal konzerv, villával széttördelve

2 marék zsenge céklalevél, felaprítva

2 tojás keményre főzve, felszeletelve

kevés olívabogyó

só, bors ízlés szerint

1 ek olívaolaj

citromlé

  1. A hozzávalókat keverd össze, locsold meg egy kevés olívaolajjal és citromlével.
  2. Sózd, borsozd ízlés szerint.

 

Céklalevél pesto

Elkészítése hasonló a hagyományos bazsalikom pestohoz, bazsalikom helyett céklalevéllel.

Egy marék céklalevelet, 1 ek fenyőmaggal, 2 gerezd fokhagymával, sóval, borssal, kevés parmezánnal és 1-2 ek olívaolajjal turmixszolj simára.

Tésztára, salátákra, szendvicsre, húsok mellé tökéletes választás.