Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ebéd gyorsan, egyszerűen: Rakott csirke, ahogy még nem próbáltad

Sütőtökös pite - édesen és sósan

Ellenállhatatlan sós piték

Ha eddig idegenkedtél attól, hogy egy pite sós is lehet, itt az ideje kipróbálni, mert rá fogsz jönni, hogy egyszerű, látványos és finom is!

Egy hétköznap estére, de gyorsan elkészíthető és mutatós vendégváró vacsorának is jó döntés, ha egy sós pitét készítesz. Két könnyen elkészíthető receptet mutatunk neked és ha ezeket megunnád, akkor csak a fantáziádon múlik, hogy mit teszel majd bele legközelebb.

Spenótos pite

Hozzávalók
1 csomag leveles tészta
500 g friss spenót, vagy bébispenót
250 g kockára vágott bacon
1 ek olaj
250 ml főzőtejszín
3 tojás
200 g reszelt sajt (gouda, vagy eidami)
3 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
só, bors ízlés szerint

  1. A tésztával nem lesz más dolgod, csak kicsomagolni és belesimítani egy közepes tepsibe, ami lehet egy tortaforma vagy négyszögletű is. Hogy ne ragadjon a tepsibe, érdemes egy sütőpapírral is kibélelni. A legtöbb kész leveles tészta egyébként sütőpapírba van csomagolva, így a környezettudatosság jegyében használd azt.
  2.  Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat és tedd bele a kockára vágott bacont. Amikor a bacon megpirult, dobd rá a spenótot és hagyd összeesni. 
  3. Keverd össze a főzőtejszínt, tojásokat és a reszelt sajtot, amibe kerüljön bele a 3 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék, valamint bors ízlés szerint. Mivel a fűszerkeverék már tartalmaz sót, ezért külön sózásra nem lesz szükség.
  4. Ha a spenót is megpárolódott, akkor vedd le a tűzről és keverd össze a tejszínes masszával, majd mehet az egész az elősütött tésztára. A 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsül a pite.

Tálalhatod önmagában, de nagyon jól passzol hozzá egy könnyű saláta is!

Ha nem szeretnéd, hogy a feltétektől elázzon a tészta, érdemes elősütni, amit úgy tudsz megtenni, hogy a tésztára borítasz egy sütőpapírt, arra szórsz nehezéket (pl. sütőbab/rizs/lencse), és így beteszed a 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre.


Cukkinis-csirkés pite

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
2-3 ek olaj
250 g csirkemell
3 db saláta cukkini
1 kisebb póréhagyma
1 db kápia paprika
3 db tojás
200 g cheddar sajt
250 ml főzőtejszín
3 tk MAGGI Csirke fűszerkeverék

  1. A tésztával ugyanúgy járj el, ahogyan fent a spenótos piténél javasoltuk.
  2. Hevítsd fel az olajat és dobd rá az apróra vágott póréhagymát. Alacsony lángon süsd, hogy ne égjen meg a hagyma, majd dobd rá az apró kockákra vágott csirkemellet. 
  3. Ha csirkemell kockák kicsit barnára pirultak, akkor add hozzá a vékony szeletekre vágott cukkinit és kis kockákra vágott kápia paprikát. 
  4. Az egészet süsd össze pár percig, nem kell nagyon sokáig rotyogtatni, mert a sütőben is lesz idejük még megsülni.
  5. Keverd össze a tojásokat, főzőtejszínt és a reszelt cheddar sajtot, fűszerezd MAGGI Csirke fűszerkeverékkel, ami kiemeli a csirke ízét, a sóval viszont óvatosan bánj, mert a fűszerkeverék már tartalmaz sót.
  6. Végül keverd össze az egészet és öntsd az elősütött tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt elkészül.
Ha még krémesebbre szeretnéd elkészíteni ezt a finomságot, akkor főzőtejszín helyett használj mascarpone sajtot. 

 

Nesté tippünk
Tudtad, hogy a MAGGI Fűszerkeverékek csak olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a konyhából is ismerősek, ráadásul a szárításos technológiának köszönhetően tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek.