Jár a felnőtt idő!

Lendületes évkezdés új élményekkel

Egy tálból csipegetve - 3 tipp, egyszerű, de nagyszerű baráti vacsorákhoz

A közös sütés-főzés jó móka, főleg kényelmesen az asztal körül, vendégeinkkel együtt. Megmutatjuk, hogyan készíts bőséges vacsorákat, hosszadalmas konyhai készülődés nélkül.

1. Raklett

A raklett sütésben az a legszuperebb, hogy mindenki saját adagot készíthet, így megférnek egymás mellett akár a vegetáriánusok és húskedvelők is. Csak kiteszitek az asztal közepére, körbeülitek, bekészítitek mellé az alapanyagokat, és indulhat is a sütés. 

Míg a felső grill lapon húsokat, nagyobb zöldségeket süthettek, addig lenn kis tálkákba pakolhatjátok tetszés szerint zöldségdarabkákat, kukoricát, babot, és az elmaradhatatlan sajtokat.

 

2. Fondü

Ha apró pirítós kockákat mártogatnátok, elég a pirítósokat megsütni, de érdemes azért egy –két izgalmasabb mártogatni valóval is készülni. Tuti siker a sült apró koktélrák, a párolt gomba vagy kelbimbó, de az apró sült csirkemell darabok is.

Nem tudod, hogy kezdj neki? Kattints ide fondü receptünkért.

 

3. Tortilla

A tortilla készítésben is az a jó, hogy mindenki ízlése szerint állíthatja össze saját tortilla tekercsét. Ehhez elég beszerezni előre elkészített tortilla lapokat, amiket száraz serpenyőben 2 perc alatt átmelegítesz. 

Tálkákban tegyél ki az asztalra kukoricát, kockára vágott paradicsomot (akár egy kis petrezselyemmel és fokhagymával összekeverve), babpürét (amit 2 perc alatt tudsz babkonzerv felmelegítésével és pürésítésével készíteni), hagymakarikát, reszelt sajtot, pirított darált húst vagy sült csirke kockákat és tejfölt, vagy ami megtetszik az otthoni készletből.

Hagyd, hogy a vendégek saját maguknak töltsék meg, és tekerjék fel a tekercset.