Nyári saláta gyümölcsökkel

3 egyszerű, mégis különleges salátaöntet

Egészséges ebéd szőlővel

Köszöntsd az őszt ezzel az egyszerű, mégis különleges recepttel!

A szőlőnek annyi pozitív egészségre gyakorolt hatása van, hogy - bár a cukortartalma (18 g) magasabb a fogyókúrákban ajánlatosabb almához (7 g) képest - vétek lenne kihagyni a kiegyensúlyozott étrendből. A mértékletességre természetesen oda kell figyelni, de ez igaz mindenre, amit megeszünk, megiszunk.

A szőlő – különösen a kékszőlő – gazdag antioxidáns tulajdonságú növényi hatóanyagokban. Emellett magas rost-, vitamin- (B-vitamin), és ásványianyag (kálium, vas, magnézium, réz, cink, szelén) tartalmának köszönhetően is illeszkedik az egészséges étrendbe.


Grillezett sajt diós szőlősalátával

Hozzávalók (4 személyre)
4 szelet ujjnyi vastag füstölt gomolya sajt
1 csomag galambbegysaláta
2 fürt szőlő (lehet fehér és vörös vegyesen) 
2 db körte
15 dkg dióbél nagyobb darabokra törve
4 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet 
só, bors ízlés szerint
 

  1. Egy salátás tálban keverd össze az olívaolajat, balzsamecetet, sót, borsot, majd öntsd bele a száraz serpenyőben megpirított diót. 
  2. A felkockázott körtéket és a félbevágott szőlőszemeket keverd össze a salátával, majd az egészet forgasd bele a diós öntetbe.  
  3. A sajtot forró serpenyőben süsd meg, majd a tányérokra adagolt saláta tetején tálald.

 

Nestlé tippünk
Ha egy finom levest is ennél előtte, de nem akarsz sokat főzőcskézni, készítsd egy MAGGI Vargányás gombakrémlevest. Percek alatt elkészül, és csak olyan összetevőket tartalmaz, amiket a saját konyhádban is megtalálhatsz. Ráadásul a szárításos technológiának köszönhetően nincs benne tartósítószer. 

 

Kép forrása: Vera's choice

Átlagos tápérték

1 adag (1 tányér)

668 kcal 33%/adag

*Referencia érték az ajánlott átlagos napi bevitelhez viszonyítva.