Gombaimádó spagetti, az új családi kedvenc

Paradicsom imádók figyelem!

Csodatekercs percek alatt

A legegyszerűbb recept, amit valaha próbáltál. Tökéletes vendégváró, harapnivaló, tízórai vagy uzsonna. Sós és édes változatban is készítheted. 

Miért hívjuk csodatekercsnek? Azért, mert:
 

  • csodás segítség a háziasszonyoknak, mivel percek alatt elkészül
  • kezdő konyhatündérek is gond nélkül elkészítik, olyan egyszerű
  • nem kell hozzá óriás bevásárlás, 2-3 alapanyagból elkészíthető
  • még a válogatósabb családtagok is imádni fogják
  • a vendégek kedvence lesz
  • végül, de nem utolsó sorban rengeteg ízben és variációban elkészítheted. Így lesz a csodatekercsből kakaós csiga, csokis csiga, fahéjas csiga, vaníliás tekercs, pizzatekercs, sajtos tekercs, és még sorolhatnánk.

Most a pizzatekercs receptjét írjuk le, de a feltétek kreatív változtatásával természetesen változatosan variálhatod az ízeket. 

 

Pizzatekercs recept 
 

Hozzávalók (kb. 14 db tekercshez)
1 csomag leveles tészta (az élesztős változatból „párnásabb” lesz a tekercs)
2 dl MAGGI gombás-olivás szósz
5 dkg sajt lereszelve (vagy pár szelet sajt)

 

  1.  A leveles tésztát terítsd ki, kend be a paradicsomszósszal, és szórd meg a sajttal.
  2.  Tekerd fel a tésztát úgy, hogy a tekercs hossza a tészta hosszanti oldala legyen.
  3.  Vágj a „kígyóból” kb. 2 cm vastag szeleteket, majd ezeket fektesd egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ne tedd őket egymáshoz túl közel, mert a tekercsek sütés közben meg fognak duzzadni.
  4.  180 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a tészta átsül. Ez kb. 15-20 perc.
     
Ne kend túl vastagon a tésztát a szósszal, mert tekerés közben ki fog belőle folyni. Viszont amikor már a tepsibe fektetted a tekercseket, nyugodtan tegyél a tetejükre is a szószból.
Mindenképp sütőpapírt tegyél a tekercsek alá, és ne alufóliát, mert a megolvadt sajt a fóliához odaragad.

 

Nestlé tippünk
Ha vendégeket vársz, vagy csak szeretnéd elkápráztatni a családot, több ízben is elkészítheted a tekercset. Csodás sajtos tekercset készíthetsz, ha a Bolognai szósz alap helyett MAGGI Sajtszósz alapot használsz 2 dl tejszínnel.

Ha kakaós csigát csinálsz, a leveles tésztát alaposan kend be olajjal (ettől lesz majd szaftos a kakaós töltelék), szita vagy szűrő segítségével szórd rá 3 ek Szerencsi kakaópor és 6 ek porcukor keverékét, majd a receptben leírtak szerint tekerd fel és süsd meg.

Ne feledd! A Maggi megújult alapjai és krémlevesei csak olyan összetevőket tartalmaznak, amik a saját konyhádból is ismerősek lehetnek, és tartósítószer sincs bennük.