Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Bárány tekercs szilvával

Ha bárányból szeretnél valami mutatós és finom fogást készíteni, próbáld ki szilvás bárány tekercsünket

Aszalt szilvás báránytekercs

Hozzávalók

1 kg báránycomb
15 dkg kockázott bacon szalonna
40 dkg aszalt szilva
4 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
3 ek vaj
1/2 kk őrölt rozmaring
1 kk Maggi Húsvarázs Ételízesítő
só, bors ízlés szerint
 

  1. A báránycombot vágd nyitott szeletté, klopfold vékonyra. 
  2. Az olajba nyomd bele a fokhagymát, keverd hozzá a rozmaringot, a Maggi Húsvarázst és borsozd meg a pácot. A fűszeres olajjal dörzsöld be a húst, tedd egy órára a hűtőbe. (Ha van rá lehetőség, akár egy éjszakára is hagyhatod pácolódni!)
  3. Az aszalt szilvákat áztasd be 10 percre, szűrd le őket és vágd apró darabokra. Keverd a szilvákhoz a bacon kockákat.
  4. A combot vedd ki a pácból, mindkét oldalát sózd meg, és oszlasd el rajta a szalonnás szilvát. Végül tekerj belőle roládot, és tűzd meg hústűvel.
  5. Serpenyőben a tekercset pirítsd meg a vajon. Majd tedd hőálló tálba, és locsold meg a serpenyőben maradt húslével. 
  6. 180 fokon 30 percig tető alatt majd kb. 30 perc alatt fedő nélkül süsd meg
  7. Szeletelés előtt pihentesd negyed órát, tálalhatod barnarizzsel, zöldségpürével is.
Ha felnőtteknek készíted ezt a finomságot, akkor a szilvákat víz és szilvapálinka keverékében áztasd, így még különlegesebb lesz!