Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szilveszteri vendégváró kosárka

Fagyasztó tippek

Az ínycsiklandó szendvics titka

Két szelet kenyér között margarin és párizsi, vagy vajas zsemle téliszalámival. Ez volt gyerekkorunkban a tízórai szendvicsek alfája és ómegája. Hogyan lépjünk innen tovább?

A szendvics gyors, laktató és praktikus. De hogyan érjük el, hogy tápláló és finom is legyen, és főleg változatos? 
Az igazán ínycsiklandó szendvics elkészítése az alapanyagok összeválogatásán múlik, ha ügyesek vagyunk, könnyen beilleszthető az egészséges étrendbe.

A teljes kiőrlésű pékáruk amellett, hogy tápanyagokban gazdagabbak, tovább megtartják állagukat. 

A belevalók

A belevalók tekintetében a szabály az, hogy nincs szabály. Nyugodtan bolondítsd meg a sós szendvicset egy kis édessel, használj kerti zöldfűszereket, vagy magokat.

  • Azért, hogy a szendvics ne legyen száraz, készíts tejfölből és zöldfűszerekből krémet.
  • Felvágottak helyett sokszor jobban jársz, ha házilag elkészített húsfélét használsz. Jól jöhet akár a vacsorából megmaradt sült hús is.
  • Egy izgalmas ízű sajttal a húsokat is helyettesítheted. Ha frissen eszed, bátran használj mozzarellát, vagy camambert jellegű sajtokat, az intenzívebb ízhatásért pedig kecskesajtot.
  • A friss zöldségtől nemcsak egészségesebb és táplálóbb lesz a szendvics, hanem jobban is csúszik.
  • Ne feledkezz el a zöldfűszerekről, és a magokról sem! Egy pár bazsalikomlevél, vagy egy kis kakukkfű nagyon ízletessé tudja tenni, még a legunalmasabb szendvicset is, főleg, ha még megszórod pár szem napraforgómaggal, vagy fenyőmaggal.
A hozzávalók kiválasztásánál törekedjünk a zsírszegény felvágottak, és sajtok használatára, és mindig gondoljuk végig, mennyi ideig lesznek hűtés nélkül szendvicseink, nagy melegben nem tanácsos könnyen romlandó alapanyagokat használni.