Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

A világért se hagyjátok ki a reggelit!

Az egész családnak kell a reggeli

Az egész családnak kell a reggeli

A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, s ezt bár egyre több forrásból halljuk, mégis sokan kihagyjuk vagy elnagyoljuk a reggeli rohanásban.

Pedig dietetikus szakértőnk szerint a rendszeresen fogyasztott, kiegyensúlyozott reggeli nemcsak a jó napindításban segít, hanem az egész család immunrendszerének erősítésében is komoly szerepet tölt be!
 

A Nestlé és az Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége idei közös felmérése szerint minden harmadik kisiskolás gyermek üres gyomorral indul el otthonról. A kisgyerekek egészséges fejlődéséhez azonban elengedhetetlenül fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot kapjanak, és ebben a reggelinek is elengedhetetlenül fontos szerepe van.

Miért fontos a reggeli?

  • Az éjszakai pihenés után szervezetünk gyakorlatilag ki van éhezve, a reggelivel az egész napi energiamennyiségünk 20 százalékához kell hozzájutnunk. Ez segít abban, hogy az iskolában, óvodában vagy a munkahelyen a megfelelő teljesítményt nyújtsuk.
  • Ráadásul egészségmegőrző szerepe is van, hiszen a megfelelő vitamin- és ásványianyag-szint, amit a reggeliből fogyasztunk, erősíti immunrendszerünket, amely ezáltal könnyebben birkózik meg a betegségekkel. 
  • A rendszeres reggelinek a túlsúly megelőzésében is komoly szerepe van. „A rendszeresen reggeliző gyermekekre jellemző, hogy egyéb életmódbeli szokások terén is tudatosabbak, amelyek együttesen hozzájárulnak a későbbi életkorban kialakuló elhízás és egyéb krónikus betegségek megelőzéséhez.” – ismerteti a felmérés eredményét Kiss-Tóth Bernadett dietetikus.