Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Almás savanyú káposzta saláta

Ez a recept megint egy vitamin cunami. Ha gyorsan összedobnál valami finomat és egészségeset, próbáld ki.

A savanyú káposzta C-vitamin tartalma kiemelkedően magas, ráadásul a savanyítás során kialakult savas közeg gátolja a C-vitamin bomlását. Az alma egészségre gyakorolt pozitív hatása szintén közismert, számos tápanyag és vitamin forrása, rostban gazdag gyümölcs.

 

Hozzávalók
40 dkg savanyú káposzta
3 db alma
2 sárgarépa
1 kis fej lilahagyma
1 ek friss citromlé
köménymag ízlés szerint
1 ek olívaolaj

  1. A lilahagymát vágd apróra, fél órára áztasd hideg vízbe.
  2. Közben a sárgarépát és az almákat reszeld le, öntsd le citromlével, majd a savanyú káposztával és a kiázott, leszűrt lilahagymával keverd össze.
  3. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, ízlés szerint köménymaggal fűszerezd.