Sonka kisokos

Tippek húsvéti készülődéshez

A tökéletes húsvéti vendégváró

Ez a vendégváró tényleg tökéletes! … egyszerű, és finom, és gyönyörű. Mindenképp próbáljátok ki!

Persze nem csak húsvétra készíthető el, de a forma adja magát. Tulajdonképpen a villám töltött leveles tészta újragondolt változata, de most látszik igazán, mennyit számít a tálalás. 

Ha szeretnéd ellesni a répa fazonú tészta készítését, képgalériánkban lépésről-lépésre megnézheted.

  • Alufóliából formázz tölcsért.
  • Leveles tésztából vágj egy hosszabb, kb. 2 cm széles csíkot, és tekerd fel a tölcsérre.
  • Kend meg a tésztát tojás sárgájával, hogy szép sárga legyen. Ha a tojás sárgájába teszel egy pár csepp szójaszószt, narancsosabb lesz a színe.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süsd kb. 12 percig.
  • A kész tészta tölcsért tölts meg tojáskrémmel, a végébe szúrj petrezselymet.

Húsvétkor adja magát, hogy tojáskrémmel töltsd, de igazából ez nincs kőbe vésve. Töltheted például sonkakrémmel, csirkesalátával vagy akár lazackrémmel is.
 

Nem csak a tányéron mutatnak jól mellette, hanem ízben is remekül kiegészítik a friss zöldségek, saláták, így ezeket se hagyd ki, amikor a menüt tervezed!

 

Nestlé tippünk
Akár főételnek is kiváló, ha tartalmas tölteléket teszel bele. Próbáld ki ezt: Egy kis hagymán pirítsd darált húst, apróra vágott gombát, és zöldborsót, sózd, borsozd. Amikor a hús megsült, és a zöldségek leve elfőtt, keverd össze a MAGGI Sajtszósz alapból készült sajtmártással. Ezt a sajtos-zöldséges-húsos ragut töltsd a tésztába, tálald friss salátával.