30 perces vacsora édesburgonyával és spenóttal

Terítéken a palacsinta

A ropogós zöldség fasírt

Meleget ennél, de nem húsételt? Zöldséget, de a gyerekek is szeressék? A megoldás a zöldség fasírt

Mi történik, ha a fasírt zöldségből készül? Hasonlóan közkedvelt lesz, mint a gyerekek körében is nagy népszerűségnek örvendő klasszikus fasírt. A ropogós, aranybarnára sült zöldséggolyó feltétként is tökéletes, de eheted salátával is. Az összetevőket is változtathatod kedvedre, így lesz változatos a fasírt is, ahogy az egészséges étrend is változatos!


Hozzávalók
1 kis fej káposzta
30 dkg főtt rizs
2 db tojás
1 fej  vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
zsemlemorzsa
só, bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
 

  1. Aprítsd fel a hagymát, olajon párold üvegesre.
  2. Add hozzá a rizst, pár percig kevergetve pirítsd, majd öntsd fel forró vízzel. Főzd készre.
  3. Míg fő a rizs, reszeld vékonyra a káposztát, tedd keverőtálba, nyomd rá a fokhagymát, sózd, borsozd, adj hozzá fűszerpaprikát ízlés szerint.
  4. A tojásokat keverd habosra, és a kész rizzsel együtt add a káposztához.
  5. Nedves kézzel formázd a masszát, majd forgasd a kész fasírtokat zsemlemorzsába.
  6. Kevés olajban süsd készre őket.
Ha kísérletezni szeretnél, a káposzta egy részét helyettesítheted reszelt zellerrel, répával, előrefőzött, összetört karfiollal vagy brokkolival is.