Gombaimádó spagetti, az új családi kedvenc

A tökéletes lasagne - Receptek a nagyvilágból

A legegyszerűbb sajt szuflé

Sajt felfújt recept egy kicsit másképp. Recept arra az esetre, ha már tényleg üres a hűtőd, és még sajt sincs benne. Vagy ha szereted az egyszerűen elkészíthető ételeket. Vagy a sajt felfújtat. Próbáld ki!

Sajt szuflé sajt nélkül? Az meg milyen? Ez a felfújt MAGGI Sajtkrémlevesből készül, amiben persze van sajt, csak a szárításos technológiának köszönhetően por formában, tartósítószer nélkül. Szóval a sajt a zacskóban van, nem a hűtődben. 

 

Sajt szuflé recept


Hozzávalók
50 g vaj
50 g liszt
4 dl tej
4 tojás
1 csomag MAGGI Sajtkrémleves
1 ek vaj a formák előkészítéséhez
3 ek zsemlemorzsa a formák előkészítéséhez
 

  1. Készíts MAGGI sajtkrémlevest a csomagoláson feltüntetettől eltérően, 4 dl tejjel. 
  2. Olvaszd meg a vajat, add hozzá a lisztet, és alacsony hőmérsékleten 1-2 percig kevergesd.
  3. Lassan, folyamatos kevergetés mellett add hozzá a levest, keverd csomómentesre, majd hagyd hűlni.
  4. A tojásokat válaszd szét, a sárgákat keverd a kihűlt masszához. 
  5. A fehérjéhez adj egy csipet sót, verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a masszához. 
  6. A szuflé formákat vajazd ki, szórd meg zsemlemorzsával, és kb. háromnegyed részig töltsd meg a masszával. 
  7. 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig

 

A felfújtat azonnal tálalni kell, mert percek alatt összeesik
Ha kedvet kaptál, próbáld ki brokkoli felfújt és csokiszuflé receptünket is.