Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Kedvenc zsenge zöldborsó receptjeink

Spárga receptek, amiket imádni fogsz

A legegyszerűbb gombás recept

Amit 5 perc alatt bekészítesz, aztán már csak sülnie kell. Ha ez az első alkalom, hogy a konyhában tevékenykedsz, akkor is menni fog, olyan egyszerű.

Ez egy olyan jolly-joker recept, amit minden alkalomra „elsüthetsz”, legyen szó grillezésről, vasárnapi ebédről vagy egy könnyű vacsoráról.
Lehet ugyanis köret, vagy főétel is attól függően, hogy mi az alkalom, és mennyire vagytok éhesek smiley

A gomba azért szuper alapanyag, mert egész évben kapható, extra gyorsan elkészül, és még a pucolása is pofon egyszerű. Viszonylag semleges íze miatt jól variálható, a különböző fűszerek más és más karaktert adnak neki. A kalapja pedig csak úgy hívogat, hogy megtöltsd valamivel. 

Ez a recept is egy töltött, sült gombafej variáció, amivel osztatlan sikert arathatsz, akár hús mellé tálalod, akár csipegetni valónak tálalod.

Kéksajttal töltött gombafejek sütve

Hozzávalók
60 dkg csiperkegomba
15 dkg kéksajt
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
3 ek tejföl

  1. A gombákat pucold meg, szárukat távolítsd el.
  2. A töltelék hozzávalóit alaposan keverd össze, míg egy egyenletes masszát kapsz. Nem jó, ha túl híg, mert akkor könnyen kifolyik a gombafejekből.
  3. Töltsd meg a gombafejeket a krémmel, de vigyázz, hogy ne töltsd őket tele. A gombafejek a sütés közben összemennek, így könnyen kifolyik belőlük a töltelék.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben süsd, míg a gombák megsülnek, ez kb. 10-15 perc.

Ha főételnek készíted a töltött gombafejeket, süss hozzá sütőben krumplit így:

  1. Kisebb méretű krumplikkal dolgozz, alaposan mosd meg őket, ha a héjuk elég vékony, nem is kell megpucolni. 
  2. Vágd a burgonyát közepes, kb. 4 cm-es „kockákra”, ez egy kisebb krumplinak a negyede.
  3. Tedd a krumpli szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg őket vékonyan olajjal, és szórj rájuk MAGGI Sültkrumpli fűszerkeveréket.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára, ez kb. 30 perc. 

A belseje puha, a szélei viszont fantasztikusan ropogósak lesznek.