Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

A világért se hagyjátok ki a reggelit!

Az egész családnak kell a reggeli

A kiegyensúlyozott reggeli az elhízás megelőzésében is segíthet

Minden harmadik iskolás gyerek üres gyomorral indul el otthonról, pedig a reggeli kihagyásának olyan következménye is lehet, amire kevesen gondolnak: elhízáshoz is vezethet.

Magyarországon minden harmadik gyermek reggelizés nélkül kezdi a napját – derült ki a Nestlé és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közös kutatásából. Még azok közül is sokan tudják, miért fontos reggelizni, akik valami miatt mégsem ezzel indítják a napot. Kevesen tudják azonban, hogy a rendszeresen kihagyott reggeli és az elhízás között összefüggés lehet. 

Nyomós érv a reggeli fontossága mellett, hogy a rendszeresen reggeliző gyerekek általában más életmódbeli szokások tekintetében is kedvezőbb képet mutatnak, amelyek összességében hozzájárulnak a későbbi életkorban kialakuló betegségek megelőzéséhez.  

Természetesen nem mondhatjuk, hogy aki rendszeresen ad reggelit gyermekének, az bebiztosította őt az elhízás ellen, de dr. Tóth Tamás orvos, a Magyar Elhízástudományi Társaság főtitkára arra figyelmeztet, hogy bizonyított: azok a gyerekek, akik rendszeresen reggeliznek, kisebb arányban lesznek felnőttkorukban túlsúlyosak vagy elhízottak.