Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

A habos kávé titkai

Két habos kávénkkal könnyen kávézói hangulatot teremthetsz otthon is. Gyorsan elkészíthető különleges kávé receptek következnek.

Csokis, narancsos habos kávé

Hozzávalók
0,5 dl kávé (például Nescafé Classic-ból)
10 g olvasztott csokoládé 
1 dl habosított tej
tejszínhab
reszelt narancshéj 
reszelt csokoládé 
 

  1. Gőz felett olvaszd fel a csokit 2 evőkanál vízzel együtt.
  2. Míg olvad, készítsd el a kávét és a tejhabot (ez utóbbit gőzölheted, vagy használhatsz tejhabosítót, az a lényeg, hogy jó kemény hab legyen).
  3. Hőálló üvegpohárba töltsd az olvadt csokit, tedd rá a tejhabot, majd a tejhab közepén vékonyan öntsd bele a kávét. Így szép réteges lesz.
  4. Végül a tetejére fújj tejszínhabot, és díszítsd a csoki és a narancshéj reszelékkel.

 
Kreol habos kávé

Hozzávalók
1 presszó kávé (30ml)
csipetnyi szegfűszeg, szerecsendió, vaníliamag 
tejszínhab
díszítéshez fahéj
méz ízlés szerint
 

  1. Főzz egy presszó kávét, édesítsd mézzel ízlés szerint.
  2. Keverd hozzá a fűszereket, töltsd kicsi csészébe.
  3. A tejszínhabot keverd át két kávéskanálnyi kávéval, hogy szép barna legyen.
  4. Tedd a habot a kávéra és szórd meg fahéjjal